hospitaliziran već 15-ak dana

Šerif Patković u bolnici: Koronavirus mi je napao puno organa, kada ću izaći samo Bog dragi zna...

Hronika 21.10.20, 19:34h

Šerif Patković u bolnici: Koronavirus mi je napao puno organa, kada ću izaći samo Bog dragi zna...
Patković je ratni komandant Sedme muslimanske brigade i dobitnik najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan", 100-postotni ratni vojni invalid

 

Šerif Patković, bivši predsjednik Koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH Šerif Patković zaražen je koronavirusom i sa teškim oštećenjima je smješten u Kantonalnu bolnicu Zenica - piše Faktor

 

Patković je u bolnici već 15-ak dana i sada diše uz pomoć kisika.

 

- Oporavak ide svojim tokom, a kada ću izaći samo Bog dragi zna, ali nadam se da će biti što prije. Hospitaliziran sam prije 15 ili 16 dana, vjerujte više se ne sjećam. Koliko će ovo trajati, vidjet ćemo. Imao sam obostranu upalu pluća, krv i gušterača nisu dobro. Virus je napao puno organa, sada sam hvala Bogu bolje, na kisiku sam i ide oporavak kako treba. Ljekari rade dobro i ovom prilikom se zahvaljujem osoblju Kantonalne bolnice Zenica. Također bih spomenuo i ljude koji su ovdje u bolnici sa mnom, koji su oboljeli od COVID-19. Strpljivo sve ovo podnosimo, družimo se, podrška smo jedni drugima. Poručio bih ljudima da se čuvaju. Mi smo čestit i dobar narod, najbolji na ovoj planeti - kazao je Patković.

 

Prokomentirao je i svoju kandidaturu za predstojeće izbore.

 

- Ja sam se vratio u SDA, vratio sam se u vrijednosti SDA koje su u mom srcu uvijek bile. Nikada neće izaći. Nikada ne bih dao na projekat, na nešto što smo najvrednije imali kao narod u posljednjih nekoliko stotina godina, koji nam je izvojevao narodnost i državnost - rekao nam je Patković.

 

Patković je ratni komandant Sedme muslimanske brigade i dobitnik najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan", 100-postotni ratni vojni invalid. Bio je i na čelu Koordinacije boračkih udruženja Armije Republike Bosne i Hercegovine.

 

(Faktor/ DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI