Dva dana nakon brutalnog smaknuća profesora

Dvije muslimanke izbodene pod Eiffelovim tornjem, napadačice vikale: 'Prljavi Arapi'

Hronika 21.10.20, 11:34h

Dvije muslimanke izbodene pod Eiffelovim tornjem, napadačice vikale: 'Prljavi Arapi'
Kad su vidjeli što se događa, napadnutim muslimankama u pomoć su priskočila dva radnika lokalnih trgovina, koji su zadržali jednu od napadačica do dolaska policije. Druga napadačica uhapšena je naknadno

 

Dvije muslimanke izbodene su pod Eiffelovim tornjem u Parizu.

 

Francuska policija uhapsila je dvije osumnjičene napadačice, a mediji javljaju da se radilo o rasističkom napadu jer su napadačice navodno vikale: "Prljavi Arapi!"

 

Pariško tužiteljstvo opisalo je dvije osumnjičene, koje su u pritvoru pod optužbama za pokušaj ubistva, kao "bjelkinje evropskog izgleda".

 

Napad se dogodio nakon što su tenzije u Francuskoj na visokoj razini zbog brutalnog ubistva učitelja Samuela Patya, kojem je 18-godišnji islamist odrubio glavu jer je Paty učenicima u sklopu predavanja o slobodi govora pokazao karikature Muhameda, kojeg muslimani smatraju poslanikom.

 

Društvenim mrežama proširila se snimka na kojoj se čuje kako djevojka vrišti nakon napada pod Eiffelovim tornjem.

 

Žrtve napada identificirane su kao Francuskinje alžirskog porijekla, 49-godišnja Kenza i Amel, koja je dvije godine mlađa.

 

Ubodena šest puta, probijeno joj plućno krilo

 

Kenza je ubodena šest puta te je završila u bolnici s probijenim plućnim krilom, a Amel je završila na operaciji zbog ozljeda ruku, potvrdio je izbor blizak istrazi.

 

Zanimljivo je da se napad dogodio u nedjelju navečer, dva dana nakon brutalnog smaknuća profesora Patyja, ali vlasti prvotno nisu objavile informacije o napadu.

 

Jedna od napadnutih žena imala je pokriveno lice, iako je još uvijek nejasno je li to bilo iz vjerskih razloga ili zbog pandemije covida-19.

 

Kenza je dala izjavu za francuske novine Liberation: "Bili smo u šetnji kao obitelj, petero odraslih i četvero djece. Podno Eiffelovog tornja ima jedan park koji je dosta mračan. Hodali smo i vidjeli kako prema nama idu dva psa. Djeca su se uplašila. Moja rođakinja, koja je bila pokrivena, pitala je dvije žene je li moguće da pripaze na pse jer su nam djeca uplašena."
Napadnuta muslimanka: Izvukla je nož i napala me

 

Vlasnice pasa, rekla je Kezna, odbile su staviti uzice psima i vrlo brzo je uslijedila žestoka svađa, u kojoj su korištene i rasističke uvrede.

 

Jedna od vlasnica pasa je, tvrdi Kenza, potom izvukla nož i napala Kenzu i Amel.

 

"Porezala me po glavi, po rebrima i po ruci, a onda je napala moju rođakinju", ispričala je Kenza. Svjedoci navode kako su čuli povike "Prljavi Arapi" i "Vratite se u svoju zemlju", piše Daily Mail.

 

Kad su vidjeli što se događa, napadnutim muslimankama u pomoć su priskočila dva radnika lokalnih trgovina, koji su zadržali jednu od napadačica do dolaska policije. Druga napadačica uhapšena je naknadno.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI