lider sbb-a o kampanji i predstojećim izborima

Radončić: Razlika između nas i Bjelorusije je u tome što je naš Lukašenko, poput Frankenštajna, sastavljen od...

Front 20.10.20, 12:39h

Radončić: Razlika između nas i Bjelorusije je u tome što je naš Lukašenko, poput Frankenštajna, sastavljen od...
Prvo bi trebalo biti osjećanje da se bliži izborni dan, kao praznik demokratije, kada birači svojom neupitnom voljom određuju sudbinu lokalnih politika i političara

 

O načinima odvijanja ovogodišnje predizborne kampanje i očekivanjima, oglasio se na Instagramu lider SBB-a Fahrudin Radončić.

 

Što je o svemu kazao, pogledajte u nastavku.

 

Prvi dan izborne kampanje izaziva dvojako osjećanje. Prvo bi trebalo biti osjećanje da se bliži izborni dan, kao praznik demokratije, kada birači svojom neupitnom voljom određuju sudbinu lokalnih politika i političara.


Ali dosadašnje iskustvo brutalnih izbornih krađa, kada se voljom bahatih višedecenijskih lopuža mrtvi “bude” da glasaju, poništavaju stotine hiljada ispravnih glasova, obavještajna služba aktivno sudjeluje u krađi, kada se mijenja više hiljada neovisnih članova biračkih odbora i na njihova mjesta istu predizbornu noć postavljaju stranački aktivisti (a CIK neodgovorno sve to prešuti), ponovo dokazuje da se sprema falsificiranje izborne volje građana - napisao je Radončić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NAŠ LUKAŠENKO JE SASTAVLJEN IZ VIŠE DIJELOVA Prvi dan izborne kampanje izaziva dvojako osjećanje. Prvo bi trebalo biti osjećanje da se bliži izborni dan, kao praznik demokratije, kada birači svojom neupitnom voljom određuju sudbinu lokalnih politika i političara. Ali dosadašnje iskustvo brutalnih izbornih krađa, kada se voljom bahatih višedecenijskih lopuža mrtvi “bude” da glasaju, poništavaju stotine hiljada ispravnih glasova, obavještajna služba aktivno sudjeluje u krađi, kada se mijenja više hiljada neovisnih članova biračkih odbora i na njihova mjesta istu predizbornu noć postavljaju stranački aktivisti (a CIK neodgovorno sve to prešuti), ponovo dokazuje da se sprema falsificiranje izborne volje građana. Najnovija afera, s više desetina hiljada izmišljenih glasača iz inozemstva, dokaz je kontinuiteta koji od Bosne i Hercegovine čini državu višedecenijske totalitarne izborne krađe i poništavanja volje glasača. Razlika između nas i Bjelorusije je samo u tome što je naš Lukašenko, poput Frankenštajna, sastavljen od nekoliko totalitarista i njihovih (para)državnih struktura. I, dodatno, međunarodna zajednica ovdje nema isti kriterij sankcija naših diktatora i njihovih izbornih krađa. Predstojeće izbore, ipak, vidim kao zadnji lopovluk koji će im, baš zbog drugačijeg odnosa međunarodne zajednice i građana, ovoga puta biti samo Pirova pobjeda i početak neminovnog kraja trodecenijskog jalovog vladanja i sveukupnog zaostatka bh. države i društva. Da bi se to dogodilo, pozivam sve glasače da, nezavisno od političke opcije, obavezno izađu na glasanje, obave građansku dužnost i sve nepravilnosti prijave policiji, međunarodnim posmatračima i nadležnim tužilaštvima. CIK je, nažalost, zbog nelegalnog načina izbora njenih članova iz stranačkih kabineta SDA, SDS-a i DF-a, izgubljena teritorija za liderstvo u poštenim izborima.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI