Kako se klupko počelo odmotavati

Detalji horora u Hercegovini: Mještani pronašli ruku, policija ostatak tijela u fazi raspadanja i auto

Hronika 20.10.20, 08:00h

Detalji horora u Hercegovini: Mještani pronašli ruku, policija ostatak tijela u fazi raspadanja i auto
Policajci su u jutarnjim satima 18. oktobra izvršili pregled terena na području sela Kotezi gdje su ispod puta, na nepristupačnom terenu, pronašli tijelo u fazi raspadanja

 

U trebinjskom selu Kotezi, u regiji Popovog Polja, mještani su pronašli ljudsku ruku, da bi, nakon što su slučaj prijavili policiji, bio otkriven i ostatak tijela koje se nalazilo u poodmakloj fazi raspadanja i koji će se vještačiti u Zavodu za sudsku medicinu.

 

Ruka je pronađena u subotu naveče, a, prema saopćenju Policijske uprave Trebinje, u nedjelju ujutro je ispod dijela magistralnog puta Trebinje – Ljubinje, koji prolazi kroz ovo selo, pronađen i leš na nepristupačnom terenu.

 

Osim leša, u provaliji ispod puta je pronađeno i vozilo, ali u policiji nisu željeli davati više informacija o marki automobila ili državnoj pripadnosti registarskih oznaka.

 

Međutim, kako javljaju neslužbeno mediji, tijelo koje je pronađeno u mjestu Kotezi u Popovom polju kod Trebinja pripada Crnogorcu, piše Pogled.ba.

 

Neimenovani muškarac je navodno radio u inostranstvu, a njegov nestanak je prije skoro godinu prijavila supruga.

 

Kako je ranije potvrđeno iz Policijske uprave Trebinje, policajci su u jutarnjim satima 18. oktobra izvršili pregled terena na području sela Kotezi gdje su ispod puta, na nepristupačnom terenu, pronašli tijelo u fazi raspadanja.

 

Prema riječima Srđana Vukanovića, glasnogovornika Okružnog tužilaštva u Trebinju, mještanin sela Kotezi prijavio je policiji da je njegov pas pronašao ljudsku ruku, nakon čega se klupko počeo odmotavati.

 

– Izvršen je pretres terena i pronađeno je vozilo i tijelo muškarca u fazi raspadanja. Dežurni tužitelj je naložio da se izvrši obdukcija tijela i uzmu uzorci za DNK analizu. Obdukcija će se raditi kada se steknu uvjeti – izjavio je Vukanović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI