dr. aida pilav objasnila kako se zarazila

Radi se o porodičnom kontaktu, mom bratu, ne živimo u istom domaćinstvu... Poštivala sam mjere, malo je vjerovatno da...

Hronika 19.10.20, 12:32h

Radi se o porodičnom kontaktu, mom bratu, ne živimo u istom domaćinstvu... Poštivala sam mjere, malo je vjerovatno da...
S tim u vezi, javila sam se jučer svom porodičnom doktoru i nadležnom epidemiologu, obavila potrebne razgovore sa kolegom infektologom, i vodim se u samoizolaciji

 

S obzirom da je predsjednica Kriznog štaba Kantona Sarajevo, prof.dr. Aida Pilav potvrđeno pozitivna na koronavirus od subote, 17. oktobra ove godine, njen službeni mail proslijeđen premijeru KS Mariju Nenadiću i članovima Kriznog štaba KS prenosimo u cjelosti, javljaju iz Službe za protokol i press KS.

 

“Koristim priliku da se obratim na ovaj način, Vama i kolegama, članovima i članicama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i obavijestim Vas da ću u narednom period biti odsutna sa posla, jer mi je PCR test urađen 17.10.2020. godine pokazao pozitivnost na COVID 19.

 

Dakle, radi se o porodičnim kontaktu (moj brat) koji je na COVID 19 pozitivan od 16.10.2020., sa kojim ne živim u istom domaćinstvu, a ja sam kontrolno išla na testiranje, kao jedan od potencijalnih kontakata. Potpuno sam bez simptoma, ali je pozitivnost utvrđena. Uvažavajući da sam asimptomatska, te uz moja stroga poštivanja epidemioloških mjera na preporučenim mjestima – nošenje maske, distance, kraća zadržavanja, neposjećivanje velikih skupova, mala je vjerovatnoća da sam mogla biti prijenosnik u prethodna dva dana, posebno, jer nemam do sada niti jedan razvijen simptom.

 

S tim u vezi, javila sam se jučer svom porodičnom doktoru i nadležnom epidemiologu, obavila potrebne razgovore sa kolegom infektologom, i vodim se u samoizolaciji.

 

U nadi da će sve proći bez posljedica na moje zdravlje i zdravlje mojih najbližih, obaveza mi je da Vas o istom obavijestim na ovaj način i sugerišem da, obzirom na značajnu lokalnu transmisiju COVID-19 u Kantonu Sarajevu, a po zakonskim odredbama, hitno ovlastite osobu koja će predsjedavati Kriznim štabom Kantonalnoga ministarstva zdravstva, tačnije voditi proces, kako sam ga i ja vodila, a da ne bi dolazilo do zastoja u radu ovog savjetodavnoga tijela.”

 

(DEPO PORTAL/mr)

BLIN
KOMENTARI