Poslije godina borbe da se snizi broj neregistrovanih vozila

U zemlje Evropske unije od ponedjeljka bez zelenog kartona!

Auto & Dom 18.10.20, 12:18h

U zemlje Evropske unije od ponedjeljka bez zelenog kartona!
Predsjednik Skupštine Udruženja društava za osiguranje Republike Srpske Milomir Durmić rekao da godinama traje borba da se broj neregistrovanih vozila, koji se kretao između deset i 15 odsto, spusti na oko tri odsto da bi bilo omogućeno putovanje bez zelenog kartona

 

Vlasnici motornih vozila iz BiH od sutra će moći da putuju bez zelenog/bijelog kartona u zemlje EU, Švajcarsku, Andoru, Island, Norvešku, te Srbiju.


U Auto-moto savezu Republike Srpske (AMS) pozitivno ocjenjuju evropsku odluku da se vozačima iz BiH omogući putovanje u zemlje EU, te Švajcarsku, Andoru, Island, Norvešku i Srbiju bez takozvanog zelenog kartona.

 

- Treba nastaviti raditi na tome da se ukine obavezno posjedovanje zelenog kartona za vozače iz Republike Srpske i BiH u svim zemljama iz Evrope, rekao je za Srnu generalni sekretar AMS Republike Srpske Ranko Babić.

 

Babić je pozvao sve vozače iz BiH da se prije polaska na put u neku od evropskih zemalja dobro informišu o ruti kretanja, jer je moguće da neka od zemalja u tranzitu traži posjedovanje zelene/bijele karte osiguranja.

 

Predsjednik Skupštine Udruženja društava za osiguranje Republike Srpske Milomir Durmić rekao da godinama traje borba da se broj neregistrovanih vozila, koji se kretao između deset i 15 odsto, spusti na oko tri odsto da bi bilo omogućeno putovanje bez zelenog kartona.

 

On je naglasio da će za ulazak u navedene zemlje od sutra biti dovoljne registarske tablice.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI