LIDER DEMOKRATSKE FRONTE PORUČUJE

Komšić pred izbore: Napadaće stalno institucije BiH... Neka građani odluče kome vjeruju, ja ću to poštovati!

Front 16.10.20, 14:53h

Komšić pred izbore: Napadaće stalno institucije BiH... Neka građani odluče kome vjeruju, ja ću to poštovati!
Demokratska fronta će na sljedećim izborima nastupiti u sklopu građanske lijevo - patriotske koalicije. U lijevo - patriotsku koaliciju, uz GS i Socijaldemokrate, dobrodošli su svi građani koji pojmove ljevice i patriotizma ne sukobljavaju, nego ih vide kao integralni dio historijskog iskustva borbe za državu BiH i njene građane – poručio je Komšić

 

 


Predsjednik Demokratske fronte (DF) i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić obratio se građanima BiH povodom početka predizborne kampanje za lokalne izbore, koji će biti održani 15. novembra ove godine, navodeći da će se izbori održati u jednom potpuno novom ambijentu i u uslovima kontinuiranih napada na institucije države Bosne i Hercegovine.


Ipak, dodaje Komšić, država Bosna i Hercegovina odgovorila je izazovu političkih neprijatelja države koji su pokušajima blokiranja usvajanja budžeta institucija ujedno pokušavali suspendirati izbore, te tako onemogućiti građanima da iskažu svoju izbornu volju.


- Međutim, jasno je da u tome nisu uspjeli, i sada je konačno vrijeme da građani BiH o tome izreknu svoj sud. Želim vjerovati da predizborna kampanja koja je pred nama neće biti obilježena prljavim političkim podmetanjima, nego demokratskom diskusijom između različitih političkih ideja, uvjerenja i programa - naveo je Komšić.


Demokratska fronta će na sljedećim izborima nastupiti u sklopu građanske lijevo - patriotske koalicije. U lijevo - patriotsku koaliciju, uz GS i Socijaldemokrate, dobrodošli su svi građani koji pojmove ljevice i patriotizma ne sukobljavaju, nego ih vide kao integralni dio historijskog iskustva borbe za državu BiH i njene građane – poručio je Komšić.


Istaknuo je da za njih u Demokratskoj fronti izbori nisu samo borba brojeva nego borba ideja. Demokratska fronta na glasača ne gleda kao na puki broj kojeg se mora dograbiti, nego na njega gleda kao čovjeka koji ima svoje realne i potrebe, ali i vrijednosti za koje smatra da su integralni dio njegove ličnosti i društva u kojem živi i želi živjeti – naveo je predsjednik DF-a.


Napomenuo je da Demokratska fronta na izbore ne ide sa političkim opcijama koje se potpuno razlikuju od DF-a.


-  To je svojstveno onima koji ne vjeruju u svoju ideju, a nije svojstveno DF-u. Onaj ko vjeruje u svoju političku ideju i državu Bosnu i Hercegovinu na izborima mu nisu nužni neprirodni ideološki saveznici. Neka građani odluče kome više vjeruju. Kakav god ishod izbora bude, jer je to volja građana, ja ću ga poštovati – poručio je Komšić, saopćeno je iz DF-a.

 

(FENA/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI