Traži hitnu reakciju Kriznog štaba KS

Ni predsjedavajućem Skupštine KS ništa nije jasno... Čelik: Pojasnite naredbe, postoje silne nedoumice!

Front 16.10.20, 13:57h

Ni predsjedavajućem Skupštine KS ništa nije jasno... Čelik: Pojasnite naredbe, postoje silne nedoumice!
Uz molbu da Štab hitno reaguje i pojasni nedoumice, Čelik dodaje da su navedena pitanja samo neka od onih koja nisu do kraja precizirana u odluci tog štaba

 

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik zatražio je od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS hitno pojašnjenje naredbi koje je ovaj štab donio 12.10.2020.godine, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

 

- Usljed silnih nedoumica koje su se pojavile nakon donošenja novih naredbi od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, a čemu svjedoči i veliki broja upita građana, molim vas da date pojašnjenje vezano za tačku 1. naredbe 62-20/2020 i tačku 1. naredbe 63-20/2020 od 12.10.2020.g.

 

- Najviše upita se odnosi na okupljanje ljudi kako u zatvorenim tako i na otvorenim prostorima, odnosno da pojasnite - da li tržni centri krše ovu naredbu kao zatvoren prostor bez obzira na kvadraturu prostora? Na koji način gosti u ugostiteljskim objektima mogu konzumirati jelo i piće, a da ne krše navedenu naredbu - naveo je Čelik u dopisu Kriznom štabu.

 

Uz molbu da Štab hitno reaguje i pojasni nedoumice, Čelik dodaje da su navedena pitanja samo neka od onih koja nisu do kraja precizirana u odluci tog štaba.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI