Nakon informacije Kriznog štaba

Vlada Kantona Sarajevo razmatrala epidemiološku situaciju: Evo do kakvih zaključaka je došla...

Front 15.10.20, 16:55h

Vlada Kantona Sarajevo razmatrala epidemiološku situaciju: Evo do kakvih zaključaka je došla...
Vlada je zatražila od Kriznog štaba da joj dostavi konkretne prijedloge angažiranja eventualno potrebnih dodatnih kapaciteta, u smislu nabavke medicinske i zaštitne opreme i angažiranja medicinskog kadra, u odnosu na epidemiološku situaciju

 

Vlada Kantona Sarajevo danas je na sjednici primila k znanju Informaciju Kriznog štaba Ministarstva zdravstva za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom o epidemiološkoj situaciji u Kantonu Sarajevo, procjenama za nastupajući period sa prijedlogom neophodnih mjera, te je donijela nekoliko zaključaka.  

 

Pored upoznavanja sa informacijom, zaključkom Vlade zatražene su od Kriznog štaba i Ministarstva zdravstva obavezne dodatne konsultacije sa javno-zdravstvenim ustanovama, kao i izvještaji o prijemima Covid-bolesnika i redovnih pacijenata u ovim ustanovama, u skladu sa ranijim naredbama nadležnih.

 

Također se očekuje da će biti hitno obavljene i dodatne konsultacije Kriznog štaba sa Naučnim savjetodavnim tijelom Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom, kao i da se one kontinuirano provode.

 

Vlada je zatražila od Kriznog štaba da joj dostavi konkretne prijedloge angažiranja eventualno potrebnih dodatnih kapaciteta, u smislu nabavke medicinske i zaštitne opreme i angažiranja medicinskog kadra, u odnosu na epidemiološku situaciju.

 

Zatraženo je, također, da se posebna pažnja posveti organizaciji rada i provođenju mjera u odgojno-obrazovnim ustanovama, kao i ustanovama socijalne zaštite, te da se prema Vladi blagovremeno predlažu neophodne mjere zaštite u ovim ustanovama.

 

U cilju pravovremenog i kontinuiranog informisanja javnosti, od Kriznog štaba je zatraženo i održavanje redovnih press konferencija o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, kao i o mjerama i uputama za stanovništvo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI