foto/ Podijeljena mišljenja

Glamurozno, ali... Neprikladno? Finska premijerka izazvala 'pometnju' fotografijom bez grudnjaka, gore društvene mreže!

ŽENA iN 15.10.20, 11:51h

Glamurozno, ali... Neprikladno? Finska premijerka izazvala 'pometnju' fotografijom bez grudnjaka, gore društvene mreže!
Mnogi su ovaj njen potez označili neprikladnim prevenstveno zbog funkcije koju obnaša, no u isto vrijeme brojne žene su počele objavljivati slične fotografije u znak podrške

 

Glamurozna fotografija 34-godišnje premijerke Finske Sanne Marin s dubokim dekolteom izazvala je pravu pometnju na društvenim mrežama.

 

Mnogi su ovaj njen potez označili neprikladnim prevenstveno zbog funkcije koju obnaša, no u isto vrijeme brojne žene su počele objavljivati slične fotografije u znak podrške.

 

Sanna Marin je pozirala za modni magazin u blejzeru s dubokim dekolteom, bez košulje, ali i bez grudnjaka. Stranicu časopisa na Instagramu brzo su preplavile oštre kritike korisnika društvenih mreža, a mnogi su sugerisali da je fotografija za nekoga na njenom položaju krajnje neprikladna, kao i to što je fotografija napravljena u dvorištu zvanične rezidencije premijera Finske.

 

sanna-marin

 

No, isto tako, mnogi listovi su požurili da brane premijerkino izdanje i da izražavaju divljenje njenoj ljepoti i nezavisnosti. Također, mnoge njene pristalice, posebno žene, pokrenule su vlastitu kampanju na društvenim mrežama u njenu odbranu i počele su da objavljuju fotografije u sličnom izdanju. Ubrzo nakon toga pojavio se haštag #imwithsanna.

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI