Zamijenit će Ismira Jusku

Šuška se: Poznato ko će biti novi ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo?

Front 15.10.20, 11:27h

Šuška se: Poznato ko će biti novi ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo?
Razgovora o raspodjeli ministarstava nije bilo, no, kako je bilo govora o ekspertnoj Vladi, nova većina razgovarala je u tom kontekstu o mogućim rješenjima

 

Zahtjev za smjenu trenutne Vlade u Kantonu Sarajevo zvanično je predat krajem prošle sedmice. Zastupnici “Četvorke” i doskorašnji član SDA Aljoša Čampara stavili su svoj potpis na zahtjev i uz obrazloženje isti uputili u daljnju proceduru.

 

Razgovora o raspodjeli ministarstava nije bilo, no, kako je bilo govora o ekspertnoj Vladi, nova većina razgovarala je u tom kontekstu o mogućim rješenjima.

 

Tako bi, kako PRESS nezvanično saznaje, Ismira Jusku na poziciji ministra unutrašnjih poslova KS mogao zamjeniti Adis Drnda.

 

Drnda je doktorant na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a donedavno je obavljao funkciju načelnika obavještajnog odjela Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Regionalnom centru Sarajevo.

 

Obzirom da uposlenici SIPA-e zakonski ne smiju biti politički angažirani, sve su prilike da je Drnda pominjan kao rješenje za pomenuto ministarstvo kao ekspert, a ne kao nečiji stranački prijedlog. Drnda nije jedini kandidat o kojem je bilo govora, no kako nezvanično saznaje PRESS, najizvjesnije je da će jedan od novih ministara u novoj Vladi KS biti upravo on.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI