Nakon sedam godina

Konačna presuda za bivšeg predsjednika FBiH: Živko Budimir oslobođen svih optužbi, nije bilo zloupotrebe položaja!

Front 14.10.20, 12:13h

Konačna presuda za bivšeg predsjednika FBiH: Živko Budimir oslobođen svih optužbi, nije bilo zloupotrebe položaja!
Budimir je bio optužen da je od 2011. do 2013. godine sebi i drugima pribavio korist, da je primio dar i protivzakonito posredovao u zapošljavanju

 

 

 

 

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je oslobađajuću presudu bivšem predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru i pravomoćno ga oslobodio svih optužbi za zloupotrebu položaja, primanje dara i protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju.


Prema informaciji koju je objavila agencija SRNA, Kantonalni sud odbio je kao neosnovanu žalbu kantonalnog tužitelja i potvrdio raniju presudu Općinskog suda u Sarajevu.


Prvostepenom presudom Općinskog suda u Sarajevu, bivši predsjednik FBiH oslobođen je svih optužbi za zloupotrebu položaja, primanje dara i protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju.


Općinski sud je u julu prošle godine prvostepenom presudom oslobodio Budimira optužbi da je zloupotrijebio položaj predsjednika FBiH.
 

Budimir je bio optužen da je od 2011. do 2013. godine sebi i drugima pribavio korist, da je primio dar i protivzakonito posredovao u zapošljavanju.


Tada je postupajuća sutkinja Merima Bilić Kurtović rekla kako su tokom postupka saslušani mnogi svjedoci i pregledani mnogi dokazi, ali da nije bilo dokaza, kako materijalnih, tako i osobnih koji bi optuženog doveli u vezu s krivičnim djelom.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI