Napad u Zagrebu potresao Hrvatsku

Komšinica napadača: Pristojan, drag, dobar dečko... A evo šta pokazuje FB profil: 'Da sam jedan od njih, da skidam Srbe'

Hronika 12.10.20, 17:33h

Komšinica napadača: Pristojan, drag, dobar dečko... A evo šta pokazuje FB profil: 'Da sam jedan od njih, da skidam Srbe'
Bezuk je ranijih godina na društvenim mrežama objavljivao snimke pjesama Marka Perkovića Thompsona, Miroslava Škore i Mate Miše Kovača, ali i snimke testiranja snajperskih pušaka i teških strojnica

 

Na Markovom trgu u Zagrebu je jutros upucan policajac. Zadobio je četiri prostrjelne rane te se nalazi u Vinogradskoj bolnici. Napadač se nakon pucnjave dao u bijeg, a oko 9 sati je policija javila kako je pronađeno njegovo tijelo te da je počinio samoubistvo.

 

Kako se doznaje, napadač je 22-godišnji Danijel Bezuk iz Kutine. Radi se o mladiću koji je iz braniteljske porodice, a nakon pucnjave je na Facebooku ostavio poruku.

 

"Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti", napisao je na svom Facebooku.


Poznanica: Uvijek je bio nasmijan

 

Index je kontaktirao Danijelovog strica, koji im je kazao da je bolestan i da ne može razgovarati. Potom s kontaktirali ostale članove njegove obitelji. Javila nam se uplakana žena, ali im je poklopila.

 

"To vrijeme dok sam ga znala viđati nisam primijetila ništa neobično. Uvijek je bio nasmijan i često je zbijao šale", kaže njegova poznanica.


Susjeda: Pristojan, drag, dobar dečko

 

"Pristojan, drag, dobar dečko o kojemu mogu reći samo pozitivno. Mi živimo u dva sela, ali nas dijele dvije kuće", rekla je susjeda napadača za portal HRT-a.

 

Iznenađena je događajem, kaže, ništa nije dalo naslutiti da će se dogoditi ovakvo nešto.

 

Prisjeća se da je prilično vodio brigu o zaštiti okoliša, s obzirom na to da je u njihovom selu veliki problem nelegalno odbačeni otpad. Sam ga je, kaže susjeda, prikupljao i čistio.

 

Za napadača kaže da je nedavno počeo raditi, da je završio srednju školu, bio zadovoljan na poslu i dosta boravio na terenu. Ne može vjerovati da je učinio to što se dogodilo i ponavlja kako je o njemu dosad mogla reći samo pozitivno.


Na Facebooku nakon napada ostavio poruku

 

Bezuk je netom nakon što je pucao u policajca na Facebooku ostavio poruku.

 

"Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti", napisao je na svom Facebook profilu.

 

U policajca je pucao, kako se doznaje, iz kalašnjikova koji je navodno uzeo ocu, koji je bio branitelj.

 

Uvidom u Facebook profil mladića iz Kutine vidljivo je da nije često objavljivao na društvenim mrežama, a njegova pretposljednja objava datira sa zagrebačkog Adventa s početka januara 2019. Bezuk je u toj objavi priložio svoju fotografiju s Trga bana Jelačića te napisao "turist u svojoj državi".

 

U februaru 2018. je objavio svoju fotografiju na kojoj pozira odjeven u zimsku odjeću, dok u ruci drži model snajperske puške izrađen od drveta. Bezuk je uz tu fotografiju napisao da je na njoj prikazan pripadnik ''Belih orlova na braniku otadžbine'' koju smatra ''jednom od najzaštićenijih vrsta u Republici Hrvatskoj''.

 

Bezuk je početkom novembra 2018. objavio fotografiju na kojoj stoji ispred spomenika poginulim braniteljima u Bogdanovcima. Na fotografiji je odjeven u majicu s obilježjima HOS-a i navijačke skupine Bad Blue Boys s natpisom ''Za sve ne kojih nema'', dok je uz fotografiju zapisao ''zapalit ću svijeću, molit ću do jutra, za zdrav razum i bolje sutra''.

 

Bezuk je iste godine na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti na društvenim mrežama objavio svoju fotografiju snimljenu prije koncerta Marka Perkovića Thompsona u Glini koju je popratio citatom iz Thompsonove pjesme ''rastjerajmo tamu da nam jutra svanu''.

 

U objavi iz jula 2018. poručio je da će hrvatska nogometna reprezentacija igrati u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva. Uz objavu je priložio videosnimku bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u kojem ona zaključuje da će ''Hrvatska biti najrazvijenija država Europske unije'', a koju je popratio komentarom ''barem nas nisi lagala i prešla kao budale''.

 

Sredinom jula 2018. napisao je da je ''i dalje Hrvat, hvala vam na borbenosti'', dok je u februaru iste godine objavio fotografiju na kojoj drži kovanice, koju je popratio komentarom ''od plaće kupio sam hlače i ostalo mi za žvakače''.

 

Bezuk je ranijih godina na društvenim mrežama objavljivao snimke pjesama Marka Perkovića Thompsona, Miroslava Škore i Mate Miše Kovača, ali i snimke testiranja snajperskih pušaka i teških strojnica.

 

Na jednoj od snimaka testiranja snajperske puške zapisao je ''da sam jedan od njih, da skidam Srbe''.

 

Na njegovoj Facebook naslovnici stoji fotografija iz filma "Put rata" redatelja Stevena Spielberga.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI