FOTO/ Aljoša Čampara opet na tapeti

Safetu Softiću nema ko da pridrži kišobran: Članovi Kolegija SDA stigli na sjednicu u 'specijalnoj' pratnji

Front 12.10.20, 16:01h

Safetu Softiću nema ko da pridrži kišobran: Članovi Kolegija SDA stigli na sjednicu u 'specijalnoj' pratnji
Kantonalni odbor SDA Sarajevo zatražio je od Aljoše Čampare, nakon što je predat zahtjev s 18 potpisa za smjenu Vlade Kantona Sarajevo, da podnese ostavku na pozicije koje obnaša ispred Stranke demokratske akcije

 

Sjednica Kolegija Stranke demokratske akcije (SDA), na kojoj se očekuje da će biti razmatrano pitanje isključenja Aljoše Čampare iz te stranke, upravo je počela., javila je Fena.

 

fadil-novalic

Foto: FENA

 

Kantonalni odbor SDA Sarajevo zatražio je od Aljoše Čampare, nakon što je predat zahtjev s 18 potpisa za smjenu Vlade Kantona Sarajevo, da podnese ostavku na pozicije koje obnaša ispred Stranke demokratske akcije te je predložio Predsjedništvu SDA da donese odluku o njegovom isključenju.

 

bisera-turkovic

 

U SDA su ranije naveli da je riječ o pozicijama zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, potpredsjednika Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH, javila je Fena.

 

melika-mahmutbegovic

 

Inače, fotoreporter Fene uslikao je nekoliko članova Kolegija SDA kako stižu na sjednicu, svi u pratnji lica koji su im nosili kišobran. Jedini visokopozicionirani član koji je sam nosio svoj kišobran je Safet Softić.

 

safet-softic-sda

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI