Predsjednik SDP-a povodom najave smjene Vlade KS

Nikšić: Trgovačka koalicija 'petak 13' život građana pretvorila je u horor! Krajnje vrijeme je da ova vlada ode...

Front 10.10.20, 17:46h

Nikšić: Trgovačka koalicija 'petak 13' život građana pretvorila je u horor! Krajnje vrijeme je da ova vlada ode...
Neupitno je da Vlada ne uživa ni podršku većine zastupnika, kao ni javnosti i vrijeme je da ode, poručuje lider SDP-a

 

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, oglasio se na društvenim mrežama povodom najavljene smjene Vlade KS.

 

"Kako smo i najavili podnijeli smo zahtjev za zakazivanje sjednice na kojoj bi se glasalo o nepovjerenju aktuelnoj Vladi u Kantonu Sarajevo. Nakon što je program nove Vlade gotovo okončan, a vodeći računa o zakonskim rokovima koje treba ispoštivati prije zakazivanja sjednice, potpisi su i zahtjev predati na protokol. Iako se radi o 18 potpisa uvjeren sam kako će za smjenu Vlade biti znatno više glasova", poručio je Nikšić.

 

Lider SDP-a istakao je i da je "očito kako se trgovačka koalicija “petak 13” u skladu sa svojim nazivom pobrinula da građanima Kantona Sarajevo život pretvori u “horor”.

 

"Neupitno je da Vlada ne uživa ni podršku većine zastupnika, kao ni javnosti i vrijeme je da ode. Krajnje je vrijeme da zaustavimo propadanje kantona, urušavanje institucija i katastrofu u koju Vlada vodi Kanton Sarajevo. Reakcija građana je više nego pozitivna i to je ono što nam daje uvjerenje da trebamo istrajati. Okrećemo se kampanji za lokalne izbore, a odmah nakon toga bi trebalo održati sjednicu kantonalne Skupštine na kojoj bi izglasali nepovjerenje aktuelnoj Vladi. Znam da zvuči nevjerovatno, ali cilj nam je bio napraviti program, o rasporedu resora i kadrovskim rješenjima nismo razgovarali. Tim pitanjima ćemo se baviti nakon izbora", kaže Nikšić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI