Tvrdi da vježba nije uperena ni protiv koga

Vučić: 'Vojska Srbije se osnažuje da bi odvratila agresore, ona je bošnjačka koliko i srpska'

Front 10.10.20, 15:17h

Vučić: 'Vojska Srbije se osnažuje da bi odvratila agresore, ona je bošnjačka koliko i srpska'
Na konferenciji za novinare, Vučić je naglasio da ta vojna vježba nije uperena ni protiv koga i da VS pripada jednako svim narodima koji žive u Srbiji

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će globalne posljedice pandemije koronavirusa učiniti neuporedivo težim ulaganje u Vojsku Srbije (VS) i naglasio da se ona osnažuje da bi "odvratila agresore", a ne da bi pokretala sukobe, javlja Beta a prenose mediji.

 

"Pandemija traje duže nego što je bilo ko u svijetu mislio. Odužilo se sve ovo sa vakcinama, a pandemija može da se riješi samo tako. Rastu brojevi u Evropi i okruženju, kod nas su oni bolji nego na drugim mjestima, ali nismo srećni", kazao je Vučić na združenoj taktičkoj vježbi s bojevim gađanjem "Sadejstvo 2020" na poligonu Pešter, kod Sjenice. 


Na konferenciji za novinare, Vučić je naglasio da ta vojna vježba nije uperena ni protiv koga i da VS pripada jednako svim narodima koji žive u Srbiji.

 

"Ovo je njihova vojska. Pomagala je kada je bilo najteže u vrijeme epidemije i čuvala je njihove kuće. Vojska Srbije je bošnjačka koliko i srpska i mađarska", istakao je on.

 

Vučić je rekao da je poziv na današnju vojnu vježbu, održanu u regionu gdje Bošnjaci čine većinu stanovništva, poslat i bošnjačkom i hrvatskom članu Predsjedništva BiH, Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću.

 

Oni se nisu odazvali na poziv.

 

U toj vježbi je bilo najavljeno učešće 2.800 pripadnika VS, među kojima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. i 63. specijalne brigade, kao i više od 150 borbenih i neborbenih vozila, 40 aviona i helikoptera.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI