Nakon kraće bolesti

Preminula Meliha Salčinović, vijećnica u Gradskom vijeću Zenica

Front 10.10.20, 14:54h

Preminula Meliha Salčinović, vijećnica u Gradskom vijeću Zenica
Volonterski je bila angažovana u raznim društvima i udruženjima iz oblasti kulture. Sudjelovala je u organizaciji kulturnih manifestacija u lokalnoj zajednici i Kantonu

 

U Zenici je juče, nakon kraće bolesti, iznenada preminula vijećnica Gradskog vijeća Grada Zenica Meliha Salčinović.

 

- Duboko potreseni i ožalošćeni, još uvijek u nevjerici pokušavamo prihvatiti činjenicu da istaknuta članica Naše stranke više nije među nama. Svima nama ostaje ogromna drugarska i emotivna praznina zbog nenadoknadivog gubitka divne i jedinstvene osobe. Njen odlazak je nenadoknadiv gubitak za Našu stranku, a vjerujemo i za građane i građanke Zenice u ime kojih je Meliha uvijek dizala svoj principijelan i nepotkupljiv glas.

 

Zbog okolnosti u kojima se nalazimo, zbog pandemije, Naša stranka nema načina da organizira komemorativno okupljanje, zato ovim putem, sa svima onima koji su cijenili i voljeli Melihu, želimo podijeliti svoju žalost i odati joj počast. S tobom u srcu i mislima, draga Meliha, idemo nepokolebljivo dalje. Počivala u miru. U lijepim uspomenama svih nas koji smo te poznavali ostat ćeš zauvijek - saopšteno je iz Naše stranke.

 

Meliha Salčinović rođena je u Zenici 28. 5.1970. godine, gdje završava Osnovnu i Srednju muzičku školu. Po okončanju srednjoškolskog obrazovanja upisuje i uspješno završava Muzičku akademiju u Sarajevu.

 

Meliha Salčinović od 1993. godine radi u Muzičkom školskom centru Zenica, a od 1999. godine u Srednjoj muzičkoj školi u Zenici kao profesorica teoretskih muzičkih predmeta. Od 2006. do 2014. godine obavljala je dužnost direktorice Srednje muzičke škole Zenica. Od 2018. godine je bila vijećnica u Vijeću Grada Zenica.

 

Volonterski je bila angažovana u raznim društvima i udruženjima iz oblasti kulture. Sudjelovala je u organizaciji kulturnih manifestacija u lokalnoj zajednici i Kantonu.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI