VIDEO/ EKSKLUZIVNA VIJEST

'Dubioza kolektiv' se učlanila u političku partiju: Godinama su to odbijali... Sada se uhljebili u politici!

Showbizz 07.10.20, 10:26h

'Dubioza kolektiv' se učlanila u političku partiju: Godinama su to odbijali... Sada se uhljebili u politici!
- Shvatili smo da, ako nešto želimo promijeniti, moramo početi djelovati direktno kroz politički sistem - poručuju članovi popularnog benda

 

 

 

 

Iako su to godinama odbijali, te u javnim nastupima isticali da nisu i ne žele biti dio niti jedne političke opcije, članovi benda Dubioza Kolektiv su izgleda ipak promijenili mišljenje i postali članovi jedne novoosnovane stranke!


Izgleda da su se, kao i mnoge druge kolege sa estrade, odlučili uhljebiti u politici. Još uvijek su u sjećanju medijski istupi pojedinih članova ove grupe u kojima javno prozivaju ili čak psuju političke partije, a danas ipak ulaze u politiku. Da li su izdali svoje ideale i zašto su pogazili javno dato obećanje da se nikada neće učlaniti u neku stranku, pitali smo članove Dubioza Kolektiva.

 

dubioza-kolektiv-robotic2


- Shvatili smo da, ako nešto želimo promijeniti, moramo početi djelovati direktno kroz politički sistem. Pjesme i umjetnost ne mogu puno toga da urade. ROBOTSKA DEMOKRATSKA PARTIJA (RDP), na čelu sa osnivačem i predsjednikom, robotom, ROBIJEM MEGABAJTOM, je prva stranka čije ideale i politički pristup u potpunosti podržavamo. Robot je moderan lider, čiji algoritam provodi ustav i zakone tačno onako kako su i napisani i za njega su nemoguće anomalije poput kriminala i korupcije, iz prostog razloga što robot nema rodbinu koju će zapošljavati preko veze i nema potrebu niti razlog da bilo ko bude privilegovan.


Jedna od glavnih ideja je normalizacija i regulacija odnosa između ljudi i mašina, prvenstveno robota. RDP se zalaže da svi roboti, bez obzira na zemlju proizvodnje, imaju jednaka ustavom zagarantovana prava: pravo na redovan servis, pravo na redovan update software-a, te jednaka prava prilikom kandidovanja za funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u BiH.


Takođe, borba protiv cyber-korupcije i kriminala nam je prioritet. Pozivamo sve ljude, a posebno mlade IT stručnjake, da nam se pridruže, jer u mladim programerima je budućnost. Kao što bi naš predsjednik stranke, Robi Megabajt, rekao: "Pamet i mudrost političara koji trenutno vode ovu planetu je ne nivou kompjuterskog procesora iz 80-ih godina.” Ovoj planeti je pod hitno potreban reset, a potom i update sistema - izjavio je Brano Jakubović, predsjednik mjesnog odbora RDP-a u Zabrđu.

 


Članovi Dubioza Kolektiva su, zajedno sa osnivačem i predsjednikom stranke Robijem Megabajtom, napisali i otpjevali zvaničnu stranačku himnu čiji refren možete poslušati u nastavku, a kompletna himna će premijerno biti izvedena u prvoj epizodi druge sezone Dubioza Kolektiv Quarantine Show-a koja je zakazana za 19. oktobar ove godine, u 20:30 sati.

 

(DEPO POTRTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI