u dobi od 65 godina

Legendarni rock gitarista Eddie Van Halen izgubio bitku sa rakom

Hronika 07.10.20, 08:04h

Legendarni rock gitarista Eddie Van Halen izgubio bitku sa rakom
Eddie Van Halen smatra se jednim od najvećih gitarista u povijesti rocka, a njegov bend je ušao u Kuću slavnih rock'n'rolla 2007. godine

 

Legendarni rock gitarist Eddie Van Halen, osnivač slavne rock grupe nazvane po njemu i njegovom bratu bubnjaru, umro je u utorak od raka u dobi od 65 godina, objavio je na Twitteru njegov sin.

 

"Ne mogu vjerovati da to moram napisati, ali moj otac Edward Lodewijk Van Halen izgubio je jutros dugu i tešku bitku s rakom", napisao je u tvitu Wolfgang Van Halen, basist koji je zajedno s ocem svirao u bendu Van Halen.

 

"Bio je najbolji otac kojeg možete poželjeti. Svaki trenutak koji sam s njim dijelio na pozornici i izvan nje bio je prekrasan dar", dodao je.

 

Eddie i njegov brat Alex osnovali su hard rock bend Van Halen ranih sedamdesetih u Los Angelesu, a svjetski uspjeh postigli su već svojim prvim istoimenim debitantskim albumom objavljenim 1978.

 

Eddie Van Halen smatra se jednim od najvećih gitarista u povijesti rocka, a njegov bend je ušao u Kuću slavnih rock'n'rolla 2007. godine.

 

(Hina/DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI