'iza svega se krije politička trgovina'

Čavka: CIK je donio odluku koja će mahom poništiti glasove bošnjačke dijaspore

Front 06.10.20, 20:07h

Čavka: CIK je donio odluku koja će mahom poništiti glasove bošnjačke dijaspore
Rok od sedam dana glasačima koji su prijavljeni da glasaju poštom predstavlja direktan udar na sam proces održavanja izbora, smatra Čavka

 

Odluka Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine kojom se daje rok od sedam dana glasačima koji su prijavljeni da glasaju poštom predstavlja direktan udar na sam proces održavanja izbora, kazao je potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Admir Čavka.

 

Čavka smatra da će BiH ostati bez glasova dijaspore s obzirom na usporen poštanski saobraćaj uzrokovan uzrokovanog pandemijom bolesti Covid-19. To se, dodaje on, prvenstveno odnosi na glasove koje dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, skandinavskih država i Njemačke.

 

- Poznato je da većina ratom protjeranih Bošnjaka živi u ovim državama. Zašto su predstavnici Bošnjaka u CIK-u prešutjeli ovi činjenicu? Zašto su glasali za odluku koja će mahom poništiti glasove bošnjačke dijaspore - pita Čavka.

 

Čavka smatra da se iza svega ponovo krije određena politička trgovina. Vrijeme će, ističe Čavka, pokazati da li je u pitanju trgovina ili tek birokratska nesposobnost.

 

- Sigurno je da su povratnici Bošnjaci ponovo uključeni u političko potkusurivanje. Povratnici iz cijelog manjeg bh. entiteta registrovani su da glasaju putem pošte iz Srbije i Hrvatske. Oni koji su zlupotrijebili ove podatke moraju krivično da odgovaraju - rekao je Čavka.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI