Video/ Skandal u SAD-u

Bivša prijateljica Melanije Trump objavila snimke razgovora: Prva dama psovala govoreći o djeci na granici

Front 02.10.20, 15:25h

Bivša prijateljica Melanije Trump objavila snimke razgovora: Prva dama psovala govoreći o djeci na granici
Na snimcima se čuje kako Melania izražava frustracije zbog kritika na račun politike svog supruga da razdvaja porodice koje su ilegalno prešle granicu

 

Objavljen je snimak na kojem se čuje Melania Trump, supruga predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, kako psuje dok govori o kritikama sa kojima je bila suočena zbog razdvajanja djece od roditelja na granici SAD-a i Meksika, prenosi Faktor.

 

U novim tajno snimljenim audio zapisima koje je zabilježila bivša najbolja prijateljica prve dame Stephanie Winston Wolkoff, Melania otkriva detalje o svojoj posjeti imigracionom pritvorskom centru u McAllenu u Teksasu u junu 2018. godine.

 

Na snimcima se čuje kako Melania izražava frustracije zbog kritika na račun politike svog supruga da razdvaja porodice koje su ilegalno prešle granicu, te da je istovremeno morala obavljati tradicionalne zadatke prve dame, poput ukrašavanja Bijele kuće za Božić.

 

- Kažu da sam saučesnik. Ja sam ista kao (predsjednik Trump), podržavam ga, ne govorim dovoljno. Ne radim dovoljno – kaže Melania na snimku, te dodaje:

 

- Gdje sam. Radim poput – derem g*** - na božićne stvari koje znate, koga boli *** za božićne stvari i ukrase? Ali moram to raditi, zar ne? Ok, i onda to radim. I kažem da radim na planiranju za Božić. A oni kažu: "Oh, šta je s djecom da su odvojena?" Popustite me. Da li su to govorili kad je Obama to radio – kazala je Melania u razgovoru iz juna 2018.

 

Prva dama je dodala da nije mogla spajati djecu sa roditeljima jer su te stvari morale prolaziti proceduru.

 

Nije jasno o kojoj majci i djetetu je Melania govorila kazavši "mi smo to izbacili, oni nisu htjeli raditi priču", aludirajući na odnos medija prema njoj.

 

- Nisu, ne bi radili priču jer su oni, oni, oni su protiv nas, jer su oni liberalni mediji. Da, ako odem do Foxa, oni će napraviti priču. Ne želim ići u Fox – kazala je.

 

Melanijina referenca na Obamu odražava tvrdnju njenog supruga da je njegov predsjednički prethodnik bio odgovoran za politiku razdvajanja djece od roditelja na granici.

 

Prema Obaminoj politici, djeca su se odvajala od roditelja samo kada su vlasti bile zabrinute za njihovu dobrobit ili ako nisu mogle potvrditi da je odrasla osoba njihov zakonski staratelj. Trumpova administracija je, međutim, prihvatila protokol kao opću politiku, sve dok sud nije naredio da se ta praksa zaustavi.

 

Tokom istog razgovora s Wolkoff, činilo joj se da joj je Melania rekla da vjeruje da su djeca koja su držana u logorima sretna što su u američkom pritvoru.

 

Wolkoff je rekla da vjeruje da bi Melania vjerovatno u početku imala majčinsku brigu za djecu, ali da je vjerovatno promijenila pristup kako bi se uklopila u ideale administracije njenog supruga.

 

U izjavi za CNN, šefica Melanijinog osoblja Stephanie Grisham kritizirala je Wolkoff zbog objavljivanja snimka. Wolkoff poznaje Melaniju više od 10 godina. Bila je Trumpova uposlenica, a zatim i Melanijina savjetnica.

 

Objavila je knjigu "Melania i ja: uspon i pad mog prijateljstva s prvom damom" 1. septembra ove godine.

 

Prošlog mjeseca otkriveno je da se Ministarstvo pravde predsjednika Donalda Trumpa direktno uključilo u pokušaj da spriječi objava knjige.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI