Vozilom sletjeli u Neretvu

Mještani u šoku nakon tragične nesreće: 'Udesi na ovoj dionici nisu rijetkost. Ružan je teren, usko...'

Hronika 01.10.20, 17:54h

Mještani u šoku nakon tragične nesreće: 'Udesi na ovoj dionici nisu rijetkost. Ružan je teren, usko...'
Pretpostavlja se da je na ovoj dionici dubina Neretve između sedam i osam metara, a prema Bešlagićevim riječima, nesreće na ovoj dionici nisu rijetkost

 

Pripadnici Gorske službe spašavanja Konjic učestvovali su u potrazi za 28-godišnjom djevojkom koja je sinoć upravljala vozilom koje je sletjelo u rijeku Neretvu kod Spiljanskog mosta. Kako je rekao Mensur Bešlagić iz GSS-a, na ovoj dionici se nesreće dešavaju često već godinama.

 

U potragu su krenuli sinoć, ali su je obustavili oko ponoći zbog loše vidljivosti. Obavijest su dobili od Hitne pomoći Konjic.

 

"Sinoć smo izvršili pretragu terena od mjesta gdje se pretpostavilo da je bila nesreća pa 500 metara nizvodno, ali nismo pronašli nikakve tragove. Ujutro smo se vratili za jedno sa pripadnicima Civilne zaštite i PS Konjic. U toku je izvlačenje osobe i vozila", rekao je Bešlagić.

 

Pretpostavlja se da je na ovoj dionici dubina Neretve između sedam i osam metara, a prema Bešlagićevim riječima, nesreće na ovoj dionici nisu rijetkost.

 

"Možete vidjeti još oštećenje ograde od nesreće koja se dogodila prije pola godine kada je sletjelo vozilo sa četiri osobe, na svu sreću su ostale nepovrijeđene. Dosta često se dešavaju nesreće tokom proteklih godina. Ružan je teren, usko, a zimi i poledi", kazao je Bešlagić.

 

Nesreća je prijavljena oko 20 sati kada je pronađen muškarac s povredama pored mosta. Policijskim službenicima PS Konjic kazao je da je vozilom upravljala 28-godišnja djevojka koja nije izronila.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI