ewb bih organizuje istaknute radionice

Organizacija 'East West Bridge u BiH u novoj diplomatskoj misiji'

Hronika 30.09.20, 10:07h

Organizacija 'East West Bridge u BiH u novoj diplomatskoj misiji'
Velika mi je čast i privilegija da kao projekt koordinator budem dio tima eksperata i stručnjaka, te mladih istaknutih studenata iz različitih nauka, i to iz cijele Bosne i Heregovine - istaknuo je Robert Jovanović

 

Sa svojim renomiranim članstvom-ekspertima, stručnjacima, profesorima, doktorima nauka, istaknutim studentima i bivšim BH ambasadorima, Eest West Bridge BiH donosi projekt, koji se implementira u saradnji sa ambasadom SAD u BIH u periodu oktobar–decembar 2020.


 "Harnessing the Power of Collaboration"   „Korištenje snage saradnje“ 



Velika mi je čast i privilegija da kao projekt koordinator budem dio tima eksperata i stručnjaka, te mladih istaknutih studenata iz različitih nauka, i to iz cijele Bosne i Heregovine - istaknuo je Robert Jovanović.

 

Povodom 25. godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, EWB BIH organizuje tematske radionice na univerzitetima širom BiH u sedam gradova (Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Bijeljina, Brčko, Mostar i Jajce). Podučavamo istaknute studente pregovaračkim procesima, vještinama diplomatije, potencijalima saradnje, izgradnji mira i budućnosti naše zemlje.

 

Od istaknutih studenata sa ovih šest univerziteta očekivaćemo da odgovore na specifične zadatke i usklade svoje stavove o potrebnim koracima koje će naša zemlja morati poduzeti kako bi osigurala znatno bolji životni standard i trajni mir u regiji!

 

Ove radionice na univerzitetima se odvijaju povodom 25. godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je donio mir u BiH. Ali, nakon 25 godina bez ikakvih vidljivih pomaka naprijed ka boljem životnom standardu građana, postavlja se pitanje je li vrijeme za novu i funkcionalniju državnu strukturu koja će omogućiti dugo očekivane reforme?

 

Završna napredna radionica simbolično će se održati u kulturno-istorijski posebnom gradu Jajcu od 20. do 22 novembra, gdje ćemo sa najboljim studentima sa šest BH univerziteta i našim stručnjacima i ekspertima iz organizacije East West Bridge u BiH zajedničkim konsezusom donijeti zaključke i „Deklaraciju o budućnosti Bosne i Hercegovine“.

 

Predavači i učesnici ovog projekta su: Igor Davidović, Jakob Finci, Draško Aćimović, Lamija Tanović, Esad Bajtal, Zlatko Hadžidedić i drugi eksperti i stručnjaci ...

 

Projekt kordinator je Robert Jovanović, Damjan Jugović projekt savjetnik i asistent.

 

 Da li će ta Deklaracija biti obavezujuća za nadležne institucije? ostaje da se vidi u vremenu koje dolazi. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI