odlukom skupštine ks

Usvojen prijedlog: Dio prve transverzale u Sarajevu nosit će ime Mustafe Hajrulahovića Talijana

Front 29.09.20, 16:55h

Usvojen prijedlog: Dio prve transverzale u Sarajevu nosit će ime Mustafe Hajrulahovića Talijana
Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine KS je na sjednici održanoj 10. septembra usvojila mišljenje Općinskog vijeća Centar kao i njihov zaključak o davanju spomenutog naziva

 

Skupština Kantona Sarajevo odlučila je da dio Prve transverzale od raskrsnice kod Američke ambasade do ulice Braće Begić nosi naziv Mustafe Hajrulahovića Talijana.


Na jučerašnjoj sjednici Skupštine KS usvojen je Prijedlog odluke o davanju naziva saobraćajnici Prva transverzala na području Općine Centar.

 

Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine KS je na sjednici održanoj 10. septembra usvojila mišljenje Općinskog vijeća Centar kao i njihov zaključak o davanju spomenutog naziva.

 

Prva transverzala je saobraćajnica koja će se protezati od centra Sarajeva do izlaza iz Vogošće i spoja sa autoputem A1. U toku je izgradnja dijela kod naselja Šip, a sljedeća dionica planirana za izgradnju proteže se od Američke ambasade do objekta „Penny“.

 

Mustafa Hajrulahović Talijan bio je prvi ratni komandant Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine i general Armije RbiH. Preminuo je 1998. godine od posljedica srčanog udara.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI