Armin Hodžić, predsjednik BNV-a Hrvatske

Napravljen korak u smjeru relaksacije odnosa Hrvatske i BiH

Front 29.09.20, 13:10h

Napravljen korak u smjeru relaksacije odnosa Hrvatske i BiH
Nadam se kako će u budućnosti doći do konkretnih poteza koji će riješiti otvorena pitanja između dviju susjednih država, naveo je Hodžić

 

 

Nakon jučerašnjeg sastanka između Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a u Hrvatskoj, Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH te Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA BiH, kao i ministara vanjskih poslova Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, oglasio se i predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Hrvatske Armin Hodžić.

 

- Pozdravljam jučerašnji sastanak Plenković - Izetbegović - Čović koji predstavlja korak u smjeru relaksacije odnosa između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i odnosa između dvaju naroda, Hrvata i Bošnjaka. Nadam se kako će u budućnosti doći do konkretnih poteza koji će riješiti otvorena pitanja između dviju susjednih država. Samo iskren odnos između predstavnika vlasti može dovesti do rješenja problema. Naglasio bih i potrebu za rješavanjem otvorenih pitanja za Bošnjake u Hrvatskoj kao što je upis u popis birača zbog kojeg trenutno polovina Bošnjaka u Hrvatskoj nema pravo glasa na manjinskoj listi. Isto tako, Bošnjaka nije bilo u prethodnom Operativnom planu za nacionalne manjine Vlade RH, a s obzirom da je trenutno u izradi novi plan, nadam se kako druga najbrojnija nacionalna manjina neće ponovno biti neopravdano izostavljena - naveo je Hodžić.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI