Hrvatski premijer uoči sastanka s liderima SDA i HDZ BiH

Plenković: Mislimo da je važno da otvaramo komunikaciju sa svim narodima u BiH. Izetbegović je veoma uticajan...

Front 28.09.20, 15:50h

Plenković: Mislimo da je važno da otvaramo komunikaciju sa svim narodima u BiH. Izetbegović je veoma uticajan...
Na pitanje novinara da li je večerašnji susret s liderima SDA i HDZ ustvari nastavak susreta koji je nedavno imao sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, Plenković je rekao kako razgovaraju sa svim predstavnicima u BiH

 


Važno je razgovarati s predstavnicima svih naroda u BiH, rekao je u ponedjeljak hrvatski premijer Andrej Plenković, koji bi se kasnije tijekom dana trebao u Banskim dvorima sastati s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

 

"Mi imamo kontinuirani dijalog s predstavnicima naroda BiH već duže vremena. Mislim da je važno da otvaramo komunikaciju sa svim narodima u BiH. Gospodin Izetbegović je vrlo utjecajan čovjek, osobito kao čelnik SDA", rekao je Plenković novinarima u Šibeniku, javila je Hina.

 

"Današnjim posjetom nastavljamo dijalog i o budućnosti BiH, položaju Hrvata, određenim zakonskim rješenjima, ravnopravnošću, tu mislim prije svega na izborni zakon", istaknuo je Plenković.

 

Dodao je da aktualni izborni zakon dovodi do "dezavuiranja duha i slova Daytonskog sporazuma", uoči 25. obljetnice tog sporazuma.

 

Na današnjem sastanku sudjelovat će još ministri vanjskih poslova Hrvatske i BiH, Gordan Grlić Radman i Bisera Turković.

 

Plenković je prije dva tjedna primio Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske, što je izazvalo različite reakcije u BiH.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI