pogledajte na šta se odnosi

Vlada KS donijela Akcioni plan u vezi koronavirusa u 16 tačaka

Hronika 28.09.20, 12:36h

Vlada KS donijela Akcioni plan u vezi koronavirusa u 16 tačaka
Akcioni plan stupa na snagu danom donošenja

 

Vlada Kantona Sarajevo donijela je Akcioni plan provedbe zaključaka Skupštine Kantona Sarajevo, u vezi sa Informacijom o poduzetim mjerama i prijedlozima mjera za suzbijanje širenja koronavirusa koja je razmatrana na skupštinskom zasjedanju 25. augusta ove godine.

 

Jedno od pitanja zastupnika Damira Marjanovića na današnjoj sjednici odnosilo se upravo na realizaciju ovih zaključaka - piše Patria

 

Akcioni plan je, zaključkom Vlade, donesen na današnjem nastavku 31. sjednice, a nakon što je  Ministarstvo zdravstva KS u saradnji sa Kriznim štabom za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom i Naučnim savjetodavnim tijelom ovog resornog ministarstva, kao i nadležnim javnim zdravstvenim ustanovama i institucijama, pripremilo i dostavilo Vladi KS konačan tekst ovog plana, sa detaljnim prijedlogom neophodnih mjera i aktivnosti po kojim će se postupati s ciljem unapređenja stanja u oblasti borbe protiv epidemije koronavirusa.

 

U 16 tačaka pojedinačno detaljno su opisani koraci implementacije skupštinskih zaključaka, sa načinom implementacije i odgovornim institucijama, te vremenskim i finansijskim okvirom za njihovu implementaciju.

 

Akcioni plan stupa na snagu danom donošenja i bit će dostavljen Skupštini informativno.

 

Akcioni plan pogledajte na ovom linku. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI