Odgovorno ponašanje

Upozorenje Kriznog štaba građanima Kantona Sarajevo

Hronika 28.09.20, 08:20h

Upozorenje Kriznog štaba građanima Kantona Sarajevo
Iz Kriznog štaba poručuju da je sve ovo neophodno, kako bi epidemiološka situacija u našem kantonu ostala povoljna

 

Krizni štab upozorio je građane Kantona Sarajevo da izbjegavaju odlaske u zemlje u kojima je registovano povećanje broja zaraženih koronavirusom.

 

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom upozoravaju građane Kantona Sarajevo da izbjegavaju odlaske u susjedne zemlje, ali i u sve one u kojima je u posljednje vrijeme došlo do značajnijeg povećanja broja zaraženih koronavirusom.

 

Članovi Kriznog štaba pozivaju sve osobe iz Kantona Sarajevo koje su u posljednjih 14 dana boravili u ugroženim zemljama da budu posebno oprezni i odgovorni, da prate pojavu mogućih simptoma, te sve svoje kontakte svedu na najmanju moguću mjeru

 

U slučaju pojave simptoma akutne respiratorne bolesti sa povišenom temperaturom, općom malaksalosti, suhim kašaljem, gubitkom čula okusa i mirisa neophodno je da se odmah jave nadležnoj zdravstvenoj službi.

 

S tim u vezi, iz Kriznog štaba još jednom pozivaju sve naše sugrađane na odgovorno provođenje svih propisanih javno-zdravstvenih mjera, prije svega na obavezno nošenje zaštitne maske, održavanje higijene ruku toplom vodom i sapunom, držanje propisane distance od najmanje 1,5 metra, te stalno prozračavanje prostora u kojem borave.

 

Iz Kriznog štaba poručuju da je sve ovo neophodno, kako bi epidemiološka situacija u našem kantonu ostala povoljna, jer je trenutno takva zahvaljujući upravo dobro provedenim javno-zdravstvenim mjerama od strane naših građana.

 

Naglašavaju i kako se na provođenju ovih mjerama treba i dalje istrajavati, ali i insistirati.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI