foto/ bit će veselo

Stiže predstava o Kolindi G.K., zove se 'Predsjednici & Ca', Tarik Filipović će glumiti Tuđmana, a nju će utjeloviti ova glumica...

Kultura 27.09.20, 11:39h

Stiže predstava o Kolindi G.K., zove se 'Predsjednici & Ca', Tarik Filipović će glumiti Tuđmana, a nju će utjeloviti ova glumica...
Predstava “Predsjednici & Ca” nastala je prema tekstu Tarika Filipovića i Ivice Ivaniševića, kojom Zeničanin sa adresom u Zagrebu obilježava 25 godina djelovanja u Satiričkom kazalištu Kerempuhu


Ornela Vištica u novoj predstavi pozorišta “Kerempuh’ glumit će bivšu predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović. Riječ je o predstavi “Predsjednici & Ca” Tarika Filipovića, čija bi se premijera trebala održati 23. oktobra.

 

-Kazališne …lagane pripremice… uskoro u novoj ulozi kao Kolinda, predstava Predsjednici & Ca – napisala je Vištica na svom Instagramu.

 

ornela-vistica

 

-Uloga Kolinde je izazovna i veseli me, ali za njen lik treba puno preciznosti, stoga trenutno pokušavam što vjerodostojnije prikazati osobu koja nam je svima vrlo dobro poznata. Proučavam njene pokrete, govor, boju glasa, specifičnu dužinu rečenica, naglasak… Proučavam Kolindu, gledam videozapise, fotografije, stare dnevnike, slušam njene govore i proučavam to razdoblje njenog mandata – rekla je glumica za “Jutarnji list”.

 

Predstava “Predsjednici & Ca” nastala je prema tekstu Tarika Filipovića i Ivice Ivaniševića, kojom Zeničanin sa adresom u Zagrebu obilježava 25 godina djelovanja u Satiričkom kazalištu Kerempuhu u hrvatskoj prijestonici. Tarik će, kao što je već objavljeno, glumiti Franju Tuđmana.

 

-Tekst se bavi večerom na koju bivša predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović poziva dva bivša predsjednika Stipu Mesića i Ivu Josipovića, ali i Franju Tuđmana i Josipa Broza Tita – rekao je Filipović.

 

BLIN
KOMENTARI