POVODOM NAJAVA O IZLASKU DVA NARODA IZ BIH

Komšić britko: To što se presude ne sviđaju Dodiku i Čoviću, jer imaju drugačije vizije, nije naš nego njihov problem!

Front 26.09.20, 15:55h

Komšić britko: To što se presude ne sviđaju Dodiku i Čoviću, jer imaju drugačije vizije, nije naš nego njihov problem!
Posljednji put kad su neki imali iluzije da se narodi mogu izvoditi iz države u državu, cijela stvar je završila tragično - poručio je Komšić u svom saopćenju

 

 

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na najavu Milorada Dodika o izradi deklaracije HDZ-a i SNSD-a o izlasku dva naroda iz BiH, ukoliko se i dalje na bazi presuda Evropskog suda za ljudska prava bude dovodio u pitanje princip "konstitutivnosti naroda", i bude zahtijevalo građansko uređenje BiH, saopćeno je iz njegovog ureda.


Po Komšićevim riječima, implementacije presuda Evropskog suda za ljudska prava neminovno vode ka definisanju Bosne i Hercegovine kao građanske države.


- Naše zalaganje za Bosnu i Hercegovinu kao građansku državu u potpnosti je u korelaciji sa tim presudama. To što se te presude ne sviđaju Dodiku i Čoviću, jer oni imaju drugačije vizije, nije naš nego njihov problem, i oni nemaju problem sa nama nego sa evropskim i civilizacijskim vrijednostima. Njihove eventualne deklaracije nikoga ne obavezuju na bilo šta, niti su oni ekskluzivni predstavnici Srba i Hrvata. Posljednji put kad su neki imali iluzije da se narodi mogu izvoditi iz države u državu, cijela stvar je završila tragično - poručio je Komšić u svom saopćenju.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI