kriza

Poznatom fojničkom lječilištu Reumal prijeti zatvaranje, bez posla bi moglo ostati 400 radnika

Biznis Klub 24.09.20, 16:26h

Poznatom fojničkom lječilištu Reumal prijeti zatvaranje, bez posla bi moglo ostati 400 radnika
Nagomilani finansijski problemi, pojava pandemije koronavirusa, tužba dijela radnika i nedovoljna briga vlasti, doveli su ovaj privredni subjekt pred zatvaranje, a samim tim i 400 radnika moglo bi ostalo bez posla

 

Lječilište Reumal Fojnica je ustanova za medicinsku rehabilitaciju i rekreaciju koja godišnje ostvari 150 hiljada noćenja, te kao takva predstavlja brend po kojem je Fojnica poznata u BiH i okruženju.

 

Osim toga, Lječilište Reumal zapošljava oko 400 radnika koji svojim radom prehranjuju porodice.

 

Međutim, nagomilani finansijski problemi, pojava pandemije koronavirusa, tužba dijela radnika i nedovoljna briga vlasti, doveli su ovaj privredni subjekt pred zatvaranje, a samim tim i 400 radnika moglo bi ostalo bez posla.

 

S tim u vezi, uprava Lječilišta Reumal uputila je osnivaču-Općinskom vijeću Fojnica, zahtjev za održavanje hitne vanredne sjednice OV.

 

Vanredna sjednica Općinskog vijeća Fojnica bit će održana sutra sa jednom tačkom dnevnog reda i to o stanju Lječilišta „Reumal“ – ugroženost nastavka poslovanja uslijed izvršnih postupaka po tužbama radnika i smanjenog obima poslovanja izazvanog pandemijom COVID-19.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI