za bolje mogućnosti zaposlenja mladih

Bh. planer za žene CHICovnik i trgovački lanac Bingo donirali 3.800 KM SOS Dječijem selu BiH

Biznis Klub 23.09.20, 17:05h

Bh. planer za žene CHICovnik i trgovački lanac Bingo donirali 3.800 KM SOS Dječijem selu BiH
Ana Ćavar, direktorica BONJOUR.ba portala koji je izdavač CHICovnika, prvog bh. planera za žene, i Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga Bingo, uručile su donatorski ček Damiru Mahmiću, Projektnom menadžeru Regionalnog BMZ YEEP projekta

 

 


Danas je u SOS Dječijem selu BiH upriličena ceremonija uručenja donatorskog čeka u vrijednosti 3.800,00 KM i druženje donatora – predstavnika CHICovnika i Binga sa budućim korisnicama donacije koje su u brizi i podršci SOS Dječijih sela BiH.

 


Ana Ćavar, direktorica BONJOUR.ba portala koji je izdavač CHICovnika, prvog bh. planera za žene, i Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga Bingo, uručile su donatorski ček Damiru Mahmiću, Projektnom menadžeru Regionalnog BMZ YEEP projekta (Youth Empowerment Enabling Prospects).

 

sos-bingo-donacija-3

 
- Zahvaljujući kupcima, u prilici smo njegovati predivno partnerstvo između CHICovnika, Binga i SOS Dječijih sela BiH koje traje već nekoliko godina. Svi koji su zadnje četiri godine kupovali CHICovnik u Bingo marketima su istovremeno podržavali rad SOS Dječijih sela BiH, a ovog puta smo donaciju odlučili usmjeriti prema mladim osobama koje imaju potrebu za stručnim usavršavanjem kako bi mogli doći do zaposlenja. Željeli smo uz mlade koji su odrastali u brizi SOS porodica, podržati i mlade roditelje i nezaposlene samohrane mame koje se suočavaju sa raznim izazovima, a uključene su u Program jačanja porodica SOS Dječijih sela BiH. Ovom donacijom će se finansirati edukacije/prekvalifikacije koje mladim ljudima trebaju osigurati bolje mogućnosti zaposlenja i na to smo jako ponosni - istakla je Ana Ćavar.

 

sos-bingo-donacija-2


Tatjana Paunoski je dodala:


- Kao dugogodišnji najbolji prijatelj SOS Dječijih sela BiH nastojimo odgovoriti na različite potrebe kako djece, tako i mladih, no ova prilika da podržimo dodatno osposobljavanje mladih ljudi kako bi pronašli adekvatno zaposlenje nam se kao najvećem poslodavcu u BiH posebno dopala. Svjesni smo svih izazova sa kojim se suočavaju poslodavci s jedne, ali i uposlenici s druge strane, utoliko nam je bilo istinski važno podržati i ohrabriti mlade ljude koji nerijetko budu uskraćeni za prilike zbog predrasuda. Nadam se da će edukacije koje odaberu korisnice doprinijeti u pronalasku posla.


- Zaista je blagoslov imati prijatelje kakve smo dobili u CHICovniku i Bingu, jer nas slušaju, čuju i sa nama traže najbolja rješenja. SOS Dječija sela BiH imaju veliku odgovornost, za samostalan i uspješan život pripremiti djecu i mlade ljude, srećom svih 26 godina koliko smo prisutni u BiH nismo bili sami i uvijek smo se mogli osloniti na one kojima je istinski stalo da naša djeca imaju jednake prilike, da odrastaju okruženi porodicom i ljubavlju. Hvala CHICovniku i Bingu što su bezrezervna podrška u misiji da nijedno dijete ne treba odrastati samo - naglasio je Damir Mahmić.

 

sos-bingo-donacija-4


- Ovo je prilika koju želim iskoristiti kako bih se po završetku škole mogla što lakše zaposliti i što bolje pozicionirati na tržištu rada. Smatram da će mi obuka pružiti dodatno znanje i prostor za usavršavanje a znam da poslodavci cijene i traže dodana znanja i iskustva koja mogu dobiti upravo kroz ovu stručnu obuku. Sretna  sam i zahvalna donatorima na ovoj super prilici i obzirom da završavam uskoro školu, osjećam se sigurnijom i vjerujem da ću nakon obuke lakše pronaći posao - kazala je jedna od korisnica donacije (zbog zaštite privatnosti djece i mladih, ime i prezime nije navedeno).

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI