Inspektori SIPA-e podnijeli izvještaj Tužilaštvu BiH

'Savjest mi je čista': Nakon prijave da je pronevjerio 63.000 KM oglasio se portparol UIO BiH

Hronika 23.09.20, 13:23h

'Savjest mi je čista': Nakon prijave da je pronevjerio 63.000 KM oglasio se portparol UIO BiH
On se tereti da je u svojstvu načelnika Odjeljenja za komunikacije UIO BiH duži vremenski period od UIO naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život, iako na to nije imao pravo

 

 

Protiv portparola Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ratka Kovačevića podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je ovu instituciju oštetio za oko 63.000 maraka.

 

Inspektori SIPA-e podnijeli su izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je Kovačević počinio krivično djelo pronevjera u službi i krivično djelo pranje novca.   

 

Kovačević je za "Avaz" rekao da ga niko nije zvao i da nije upoznat sa predmetom.

 

- Nisam vidio o čemu se radi niti me bilo ko pitao o tome. Znam da nisam ništa prekršio i da mi je savjest čista. Vidjet ću šta mi se stavlja na teret - rekao nam je Kovačević.

 

On se tereti da je u svojstvu načelnika Odjeljenja za komunikacije UIO BiH duži vremenski period od UIO naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život, iako na to nije imao pravo.

 

Iz SIPA-e je potvrđeno da je Kovačević kao mjesto boravka prijavio Istočno Sarajevo i na osnovu toga naplaćivao putne troškove i naknadu za odvojeni život, čime je UIO oštetio za oko 63.000 KM.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLOIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI