nakon profesionalne mafijaške likvidacije

Identifikovan osumnjičeni za ubistvo Stojanovića autobombom u Novom Beogradu: Riječ je o 50-godišnjaku s više državljanstava

Hronika 21.09.20, 17:36h

Identifikovan osumnjičeni za ubistvo Stojanovića autobombom u Novom Beogradu: Riječ je o 50-godišnjaku s više državljanstava
Strahinja Stojanović stradao je 13. septembra u eksploziji džipa u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu

 

Atentat na policiji poznatog Strahinju Stojanovića, čiji je džip tokom vožnje eksplodirao, novinari i stručnjaci tumače kao klasičnu i profesionalno izvedenu mafijašku likvidaciju, koja će se teško brzo raspetljati.


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u toku raspisivanje međunarodne potjernice za osumnjičenim za ubistvo Strahinje Stojanovića 13. septembra na Novom Beogradu. Riječ je o 50-godišnjem M.L. koji ima više državljanstava.

 

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da je u saradnji sa drugim državnim organima, u toku raspisivanje te potjernice jer osumnjičeni nije državljanin samo Srbije.

 

"Ozbiljnim i dobrim radom, pripadnici policije su u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu uspjeli da identifikuju izvršioca ovog krivičnog djela i prikupe dovoljno dokaza za podnošenje krivične prijave", naveo je Stefanović, a prenio MUP.


U saopštenju MUP-a Srbije, navodi se da su pripadnici tog ministarstva, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, identifikovali M. L. (1970), osumnjičenog za ubistvo S. S. (1990) u Novom Beogradu.

 

"Кako se sumnja, M. L. je 13. septembra ove godine u jutarnjim časovima, iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gdje je na automobil S. S. postavio improvizovanu eksplozivnu napravu. On je, kako se sumnja, eksplozivnu napravu, koju je postavio na donji dio karoserije ispod vozačevog sjedišta, daljinski aktivirao istog dana oko 12 časova, a od zadobijenih povreda S. S. je ubrzo preminuo. Policija je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, protiv M. L. podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo. U saradnji sa drugim državnim organima u toku je raspisivanje međunarodne potjernice, pošto osumnjičeni nije samo državljanin Republike Srbije", precizira se u saopštenju.

 

Ministar Stefanović je zahvalio pripadnicima kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd i Višem javnom tužilaštvu koji su, kako je rekao, uz dobru saradnju i naporan rad uspjeli da rasvijetle ubistvo koje je uznemirilo građane Srbije, jer se dogodilo na jedan stravičan način eksplozijom automobila.

 

On je dodao da je policija u prethodnim nedjeljama rasvijetlila dva ubistva koja su se dogodila u tom periodu, kao i jedno ubistvo iz 2009. godine.

 

Strahinja Stojanović stradao je 13. septembra u eksploziji džipa u ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu.

 

Kako su prenijeli mediji, Stojanović je bio svjedok na suđenju za ubistvo brata vođe kriminalnog Zemunskog klana Luke Bojovića, Nikole.

 

Više puta je bio osuđivan, a prije dvije godine je izašao iz zatvora.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI