Jedan od simbola Sarajeva

Uprkos krizi usljed pandemije, Trebevićka žičara radi svaki dan

Biznis Klub 20.09.20, 11:37h

Uprkos krizi usljed pandemije, Trebevićka žičara radi svaki dan
Rad sa putnicima u pogledu epidemioloških preporuka organiziran na način da je maksimalan broj putnika u jednoj kabini tri

 


Uprkos krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, Trebevićka žičara, jedan od simbola Sarajeva, radi svaki dan, iako je nažalost ovakvo stanje prouzrokovalo da je broj putnika manji u odnosu na prethodne godine.  

 

- S obzirom na pandemiju koronavirusa i stanje koje je ona prouzrokovala, naročito u turističkom sektoru, broj putnika je manji u odnosu na prethodne godine - kazao je Feni rukovodilac Službe za upravljanje i održavanje žičare Adnan Selmanović

 

Rad sa putnicima u pogledu epidemioloških preporuka organiziran na način da je maksimalan broj putnika u jednoj kabini tri. 

 

- Izuzetak je u slučaju ako se radi o porodici ili grupi ljudi koja je došla skupa, tada je moguć veći broj putnika u kabini ali nikad u punom kapacitetu od deset putnika - kazao je Selmanović. 

 

Radno vrijeme Trebevićke žičare je svaki dan od 09.00 do 21.00 sat. Prodaja karata na dolinskoj stanici završava u 20.30 sati, a posljednja vožnja sa brdske stanice je u 21 sat. 

 

Građani koji posjete Trebevićku žičaru, osim uživanja u vožnji i panoramskom pogledu na grad Sarajevo, na dolaznoj stanici na Trebeviću u restoranu mogu se osvježiti uz omiljeni napitak ili uživati u prirodnim ljepotama ove planine, šetajući kroz šumu. 

 

Nakon što je 20. marta, u cilju prevencije širenja zaraze virusom Covid-19, obustavljen njen rad, Trebevićka žičara je 9. maja ponovo počela s radom. 

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI