održana sjednica predsjedništva sda

Izetbegović: Ne vidim svrhu odlaska Dodika u Zagreb, to nije bilo dobro ni za Hrvatsku ni BiH

Front 18.09.20, 18:50h

Izetbegović: Ne vidim svrhu odlaska Dodika u Zagreb, to nije bilo dobro ni za Hrvatsku ni BiH
Između ostalog, lider ove stranke je kazao da je SDA pozvala Tužilaštvo BiH da pokrene i ubrza istragu na temelju navoda iznesenih pred Sudom BiH da je premijer entiteta RS-a Radovan Višković učestvovao u premještanju masovnih grobnica Bošnjaka ubijenih u srebreničkom genocidu

 

U Sarajevu je danas održana sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA). Nakon nekoliko sati sjednice medijima su se obratili članovi ove stranke. 

 

Prisutnima se prije svega obratio Bakir Izetbegović, predsjednik ove stranke. 

 

- Donijeli smo dobre zaključke kada je riječ o pandemiji i migrantskoj krizi. Traže se konkretniji odnos Vijeća ministara i aktivniji prema ovim problema. U vezi "malog Šengena", mislim da se sporazum previše ispolitizirao- istakao je Izetbegović. 

 

Između ostalog, navodi da su razgovarali o odlasku Milorada Dodika u Hrvatsku. 

 

- Ne vidimo svrhu podržavanja takve politike koju oličava Dodik, preskakajući Šefika Džaferovića koji oličava jednu potpuno drugačiju stabilizacijsku i reformsku politiku. Ne znamo zašto su to učinili, mislimo da to nije dobro ni za Hrvatsku ni BiH- istakao je Izetbegović. 

 

Između ostalog, lider ove stranke je kazao da je SDA pozvala Tužilaštvo BiH da pokrene i ubrza istragu na temelju navoda iznesenih pred Sudom BiH da je premijer entiteta RS-a Radovan Višković učestvovao u premještanju masovnih grobnica Bošnjaka ubijenih u srebreničkom genocidu.

 

U vezi s pregovorima SDA i HDZ-a i sastankom s Draganom Čovićem prije dva dana, Izetbegović je kazao kako je besmisleno razgovarati o izmjenama Izbornog zakona bez implementacije rezultata izbora od prije dvije godine.

 

- Podržavamo napore federalnog premijera Fadila Novalića da se ubrza donošenje mjera podrške za najteže pogođene sektore u BiH tokom pandemije- zaključio je Izetbegović.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI