ona poslala prijavu VSTV-u

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec slao prijeteće poruke tužiteljici Vedrani Mijović: 'Prestani me istraživati, ili...'

Hronika 18.09.20, 15:13h

Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec slao prijeteće poruke tužiteljici Vedrani Mijović: 'Prestani me istraživati, ili...'
„Nakon što sam predmet uzela u rad i započela provjere navoda iz prijave, Ranko Debevec mi je sa svog mobilnog telefona na moj mobilni telefon putem aplikacije Signal uputio poruke sadržaja koji vam dostavljam u prilogu u namjeri da me spriječi u provjeri navoda iz anonimne prijave u kojoj ima svojstvo prijavljenog“, navodi se u prijavi tužiteljice Mijović

 

 

Ranko Debevec, predsjednik Suda BiH upućivao je prijeteće poruke postupajućoj tužiteljici Vedrani Mijović, koja istražuje prijavu pristiglu protiv Debeveca, potvrđeno je Patriji iz VSTV-a.

 

Situacija u pravosuđu sve je teža, a čelni ljudi pravosudnih institucija opterećeni prijavama i ličnim sukobima sve teže sarađuju. Zbog toga Visoko sudsko i tužilačko vijeće ima povećan broj prijava, a jedna je stigla od tužiteljice Mijović.


U prijavi stoji da je na osnovu zaprimljenih prijava formiran predmet te da je ona zadužena za istragu.


„Nakon što sam predmet uzela u rad i započela provjere navoda iz prijave, Ranko Debevec mi je sa svog mobilnog telefona na moj mobilni telefon putem aplikacije Signal uputio poruke sadržaja koji vam dostavljam u prilogu u namjeri da me spriječi u provjeri navoda iz anonimne prijave u kojoj ima svojstvo prijavljenog“, navodi se u prijavi.


Dalje stoji da se iz navedenih poruka koje joj je uputio Debevec izvodi jasan i nedvosmislen zaključak da je koristeći se svojim utjecajem predsjednika Suda došao do saznanja da je ona kao postupajući tužilac uputila zahtjeve VSTV i MUP-u KS za dostavu službenih podataka kojim raspolažu o Debevecu.


„Uvidom putem TCMS sistema u navedeni predmet vidljivo je da me je Debevec kontaktirao putem Signala, a prvu poruku je poslao 11. juna 2020. godine, a zatim je pozvao 25. juna, te nakon što nisam odgovorila na poziv, poslao je poruku, a sve nakon što sam uputila zahtjeve VSTV i MUP-u KS.


Također mi sve do danas kontinuirano posredno preko kolega poručuje „da ga prestanem istraživati“, jer ću u suprotnom snositi posljedice. Kolege će o tome svjedočiti ukoliko se za tim ukaže potreba“, navodi se u prijavi koju potpisuje tužiteljica Vedrana Mijović, piše Patria.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI