Danas saslušanje u Tužilaštvu

Djevojčicu platili 2.000 KM: Ljubo i Jasmin Seferović osumnjičeni za trgovinu djecom

Hronika 18.09.20, 10:21h

Djevojčicu platili 2.000 KM: Ljubo i Jasmin Seferović osumnjičeni za trgovinu djecom
Prema navodima iz izvještaja, osumnjičeni su u periodu od od decembra 2018. do februara ove godine, kada je slučaj otkriven, na području Banjaluke izvršili krivično djelo “trgovina djecom”

 

Ljubo Seferović i njegov sin Jasmin danas će biti saslušani u Republičkom javnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili krivično djelo trgovina djecom, saznaje Srpskainfo.

 

Osumnjičeni Seferović, koji je javnosti mnogo poznatiji kao optuženi u slučaju koji se vodio za smrt Sarajlije Dženana Memića i u kojem je oslobođen krivice, u novom slučaju trgovine djecom u RS tereti se da je kupio odnosno na ime dobijanja pristanka za zaključenje prisilnog braka isplatio novčani iznos od 2.000 maraka majci za njenu maloljetnu djevojčicu (15).

 

Osim Seferovića, za teško krivično djelo prijavljena je i Almasa Suljemanović, majka maloljetne djevojčice, kojoj je novac za prodaju kćerke isplaćen preko Western Uniona.

 

Portal Srpskainfo je još u martu ove godine ekskluzivno pisao o ovom slučaju, nakon što je tokom redovne policijske akcije protiv prosjačenja na ulicama Banjaluke pronađena maloljetnica s bebom.

 

Četiri mjeseca kasnije, MUP Republike Srpske podnio je izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu zbog krivičnog djela trgovina djecom protiv Ljube Seferovića iz Sarajeva, njegovog sina Jasmina, te Almase Suljemanović iz Mostara, majke maloljetne djevojčice, koja je prodana za 2.000 maraka.

 

Prema navodima iz izvještaja, osumnjičeni su u periodu od od decembra 2018. do februara ove godine, kada je slučaj otkriven, na području Banjaluke izvršili krivično djelo “trgovina djecom”.

 

– Ljubo Seferović je kupio, odnosno na ime dobijanja pristanka za zaključenje prisilnog braka isplatio novčani iznos od 2.000 maraka majci za njenu kćerku. Majka djevojčice Almasa Sulejmanović sumnjiči se da je dala pristanak za zaključenje prisilnog braka i da je prodala svoju kćerku za novčani iznos od 2.000 KM – naveo je izvor iz istrage.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)