Nakon što je umro od posljednica koronavirusa

Na Palama sahranjen Momčilo Krajišnik: Evo ko je sve prisustvovao ukopu osuđenog ratnog zločinca

Hronika 17.09.20, 18:10h

Na Palama sahranjen Momčilo Krajišnik: Evo ko je sve prisustvovao ukopu osuđenog ratnog zločinca
Mitropolit dabrobosanski rekao je da je Krajišnik "hrišćanski podnio i presudu Haškog tribunala, znajući da su to odredile velike sile"

 

Osuđeni ratni zločinac i prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik (76) sahranjen je danas na groblju Pribanj kod Pala.

 

Opijelo je, uz sasluženje više sveštenika eparhije, služio NJegovo preosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, koji je u besjedi podsjetio da je Krajišnik izgubio bitku od virusa korona, koji hara cijelim svijetom, prenijela je Srna.

 

"Svi koji smo ga poznavali, znali smo da je bio drag čovjek, iskren vjernik, kako malo ko među nama i veliki iskušenik koji nikada nije izgubio radost života", rekao je mitropoliti Hrizostom.

 

On je naveo da je Krajišnik bio Srbin i pravoslavac, koji je "poštovao i volio svakog čovjeka, a u političkom smislu volio sve ljude i sve narode".

 

Mitropolit dabrobosanski rekao je da je Krajišnik "hrišćanski podnio i presudu Haškog tribunala, znajući da su to odredile velike sile".

 

"Sve je podnosio hrabro, stameno, jer je imao vjeru, ljubav, dobrotu. Od nas hvala za sva vremena za ono što je učinio za srpski narod i srpsku crkvu", rekao je mitropolit Hrizostom.

 

Od Krajišnika su se oprostili i poslanici prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske i članovi Asocijacije stvaralaca Republike Srpske Božidar Vučurević i Slobodan Bijelić.

 

"Zajedno smo stvorili Republiku Srpsku, koju su borci odbranili", rekao je Vučurević.

 

Uz članove porodice, prijatelje i najbliže saradnike sahrani su prisustvovali potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić i poslanik Nataša Kulašinac, predsjednik SDS-a Mirko Šarović, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, načelnici Istočnog Novog Sarajeva LJubiša Ćosić, Sokoca Milovan Bjelica i Istočne Ilidže Marinko Božović.

 

Krajišnik je preminuo utorak, 15. septembra, od posljedica zaraze virusom korona na Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci, gdje je hospitalizovan 30. avgusta.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI