oštro reagovali svetlana cenić i matthew field

SDP-ov predizborni plakat podigao veliku prašinu: Je li žena samo ona koja rodi?! Šta će pored kandidatkinja broj djece?!

Front 17.09.20, 12:28h

SDP-ov predizborni plakat podigao veliku prašinu: Je li žena samo ona koja rodi?! Šta će pored kandidatkinja broj djece?!
Na njemu je primijetila da je pored imena kandidatkinja koje su se ostvarile kao roditelji, naglašeno da su majke te precizirano i koliko djece imaju

 

Svetlana Cenić, ugledna bosanskohercegovačka analitičarka, reagirala je na predizborni plakat Socijaldemokratske partije u Banjoj Luci.

 

Na njemu je primijetila da je pored imena kandidatkinja koje su se ostvarile kao roditelji, naglašeno da su majke te precizirano i koliko djece imaju.

 

 

To za muške kandidate nije navedeno na letku pa je Cenić postavila nekoliko pitanja SDP-u, a očekivano, njen post na Twitteru zadobio je veliku pažnju korisnika te društvene mreže.


-Može li mi SDP objasniti zašto pored kandidatkinja stoji da su majke (i broj djece), a pored kandidata nema da su očevi? Da li žene koje nemaju djece mogu biti kandidatkinje? Ili je žena samo koja rodi? I koje to veze ima sa socijaldemokratijom, pravima, ravnopravnošću… – zapitala je Cenić.

 

Pojasnila je da ne razumije “ovo naglašavanje majčinstva i da li je to čini boljom kandidatkinjom”?!

 

Reagirao je na Twitteru i  britanski ambasador u BiH Matthew Field.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI