NAČELNIK SEMIR EFENDIĆ PONOSAN

Otkako je otvoren, gužve u novom Bingo City Centeru u Sarajevu ne prestaju: Traži se mjesto više na parkingu...

Biznis Klub 16.09.20, 12:09h

Otkako je otvoren, gužve u novom Bingo City Centeru u Sarajevu ne prestaju: Traži se mjesto više na parkingu...
Da smo se pridržavali nezakonite odluke Vlade KS o privremenim mjerama zaštite "ventilacionih koridora", centar ne bi mogao dobiti upotrebnu dozvolu i biti otvoren. Sreća pa ministri ne donose zakone. Kupujmo domaće i dobru se nadajmo! - poručio je Efendić

 

 


Kompanija Bingo otvorila je u subotu, 14. septembra, u Sarajevu jedan od najvećih tržnih centara u BiH – Bingo City Center. Gužva je bila na otvorenju, a gužve ne prestaju ni danima nakon toga.

 

Ovo je na svom Facebook profilu komentarisao i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, ne krijući zadovoljstvo:   


- Treći dan od otvaranja novog Bingo centra i dalje se traži mjesto više na parkingu. Po svemu sudeći, centar će brzo postati novo i popularno mjesto susreta, okupljanja i opuštanja. Da smo se pridržavali nezakonite odluke Vlade KS o privremenim mjerama zaštite "ventilacionih koridora", centar ne bi mogao dobiti upotrebnu dozvolu i biti otvoren. Sreća pa ministri ne donose zakone. Kupujmo domaće i dobru se nadajmo! - poručio je Efendić.

 

sarajevo-bingo-center3jpg


Izgradnja centra trajala je svega 12 mjeseci. Na kompletnom procesu od pripreme terena i izgradnje, pa sve do otvorenja prve faze angažovano je više od 1.000 ljudi iz 25 domaćih kompanija. Radovi u drugom dijelu centra se nastavljaju, te iz kompanije najavljuju još sadržaja u drugoj fazi.

 

U prvoj fazi fokus je na hipermarketu Bingo Plus površine 10.700 m2. Tu su i dm, Cocozebra, Caffe slastičarna Vatra, Juicy bar Bum Bar, Cvjećara Art, Optika Loris, Pixel mobile shop, Nakit Swiss & Jewellery, frizerski salon Change studio, IQOS, apoteka Pharmacy i poslovnica BH pošte, a o svemu više možete čitati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI