MIRELA BUBALO DANAS NEDVOJBENO BILA U POŠTI

Živim u strahu, ali sam predala krivičnu prijavu protiv Osmana Mehmedagića i Avde Avdića

Front 15.09.20, 15:17h

 Živim  u strahu, ali sam predala krivičnu prijavu protiv Osmana Mehmedagića i Avde Avdića
Mirela Bubalo našla se u centru pažnje nakon što ju je portal Istraga.ba optužila da je poslala anonimnu prijavu protiv direktora OSA BiH Osmana Mehhmedagića. Tim povodom danas se oglasila na Facebooku.

 

Post Mirele Bubalo objavljujemo u cijelosti:

 

Jučer sam stvarno bila u pošti na Alipašinom Polju, onoj istoj za koju me je Avdo Avdić lažno optužio da sam u njoj bila 27.07.2020. godine i jučer sam zaista predala krivičnu prijavu i potpisala SVOJIM IMENOM I PREZIMENOM. 

 

Krivičnu prijavu sam podnijela protiv Osmana Mehmedagića, Avde Avdića i n.n. lica iz JP „Pošte“ BiH zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela kažnjivih Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine, Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i Krivičnim zakonikom Republike Srpske, a danas je moj advokat predao i privatnu tužbu za klevetu protiv Avde Avdića i portala Istraga.ba.

 

Jučer sam stvarno bila u pošti na Alipašinom Polju, onoj istoj za koju me je Avdo Avdić lažno optužio da sam u njoj bila...

Posted by Mirela Bubalo on Utorak, 15. Septembar 2020.

 

O meni su na nezakonit način prikupljani lični podaci koji su objavljeni javno - poput adrese, imena majke i oca, ličnih podataka supruga – što govori da je neko iz OSA BiH nezakonito pristupao i Sistemu zaštite identiteta građana (CIPS). U lažnom tekstu o tome da sam podnijela krivične prijave objavljena je adresa mog prebivališta, a otišlo se čak i korak dalje pa je u tekst ugrađena mapa koja pokazuje jasan put do ulaznih vrata mog doma! Zbog satanizacije u režiji Osmana Mehmedagića živim u strahu i moj život pretvoren je u pakao.
Sramno je da ovakve navode, iako sam ih demantovala odmah, u izjavi za medije jučer ponavlja Fikret Prevljak uz to potencirajući da sam ja, Mirela Bubalo, ostvarila saradnju sa "antidržavnim elementima iz entiteta RS".


Fikrete, moj otac Munib Halimanović cijeli je rat proveo u Armiji RBiH. Smrznuo se pred kraj rata u rovu na Treskavici i ostao RVI 90%, viđao te kaže, tek ponekad na Tunelu u Butmiru kada bi sa linije dolazio da na dan ili dva da vidi mamu i mene. Poslije rata moj tata je digao kredit, onoliko velik koliko mu je plata u Grasu dozvoljavala i kupio garsonjeru od 20 kvadrata. Usporedbe radi ti danas imaš vilu opasanu zidinama od više stotina kvadrata i tek poneki „restorančić“.


Moj tata, a ni ja, ni u vrijeme agresije na BiH, a ni danas, nikad nismo i nikad nećemo biti u koaliciji sa “antidržavnim elementima iz entiteta RS“, za razliku od tebe i onih koji su ti nažalost dopustili da ih predstavljaš.


Vašim lažnim tvrdnjama na kojima insistirate, bavit će se i Tužilaštvo BiH, a i Općinski sud u Sarajevu, a o vašim sramnim potezima koji obeshrabruju potencijalne STVARNE prijavitelje kriminala i korupcije, šaljući im poruku da će biti proganjani i satanizirani, informisala sam ambasade SAD, Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Italije, te Delegaciju EU i OHR. Obratila sam se i Zajedničkoj komisiji za nadzor nad radom OSA BiH, Agenciji za zaštitu ličnih podataka i Vijeću za štampu.

 

(DEPO Portal/ak)

 

 

BLIN
KOMENTARI