Premijera filma u Jablanici

Surova realnost mladih u filmskoj komediji 'Na birou'

Mediji 15.09.20, 11:13h

Surova realnost mladih u filmskoj komediji 'Na birou'
Objavljen je trailer novog filma bosanskohercegovačkog režisera Mirnesa Rašljanina “Na Birou“ , čija će premijera biti održana 19.9 u Jablanici na otvorenom kinu

Surova realnost mladih novozaposlenih radnika koji slijepo vjeruju svojim poslodavcima predstavljeno je kroz dugometražnu komediju. Producent ovoga dugometražnog igranog filma Mirnesa Rašljanina je Filmsko-umjetničko udruženje Triljud.

 

 

 

 

Emir Novalić, Božana Martić, Alen Duliman i Feđa Zahirović.

 

Mirnesu Rašljaninu ovo je treći igrani film – nakon filmova NIKOM NIŠTA (2016) i RESPEKT (2019).


Priča ove crnohumorne komedije prati pet mladih radnika koji su dio "Enserio import-export" kompanije. Ponosno se nose sa činjenicom da su zaposleni ne mareći čime se zapravo njihovi poslodavci bave. Sve do kada se mogu hvalisati da nisu u nezaposlenoj grupi mladih, ne pokazuju interes za stvarnim dešavanjima u firmi. Prekretnica filma nastaje kada njihov šef, tiranin, najavi dolazak inspekcije u trenutnom valu ekspanzije kroz koju firma prolazi. Na bijelom platnu moći ćemo, između ostalih, gledati Husniju Ćoralića, mladog glumca porijeklom iz Cazina, a koji je svoje prve korake na "daskama koje život znače" napravio na tuzlanskoj Akademiji scenskih umjetnosti, gdje je i diplomira glumu.

 

na-birou-poster

 

Filmsko-umjetničko udruženje Triljud, kao pokretač cijelog projekta, aktivno se bavi promocijom umjetnosti i kulture, kroz video produkciju, film i ostale grane umjetnosti.

 

(DEPO Portal/ak)

 

BLIN
KOMENTARI