FUP u nastavku akcije 'Lipa'

Strava u Sarajevu: Uhapšena 19-godišnjakinja koja je u stanu zatočila dvije osobe, pa jednu zlostavljala

Hronika 14.09.20, 16:41h

Strava u Sarajevu: Uhapšena 19-godišnjakinja koja je u stanu zatočila dvije osobe, pa jednu zlostavljala
Osumnjičena osoba je u mjesecu maju 2020. godine u svom stanu na području općine Novi Grad Sarajevo, protuzakonito postupala na način da je ograničila slobodu kretanja licima D.K i A.LJ. a potom je fizički (šakama i nogama), te nožem nanosila tjelesne ozljede licu D.K., dok je lice A.LJ. prisilila da joj pomogne u njenoj namjeri

 

U nastavku realizacije operativno taktičke akcije kodnog naziva „Lipa“, policijski službenici Federalne uprave policije su danas lišili slobode još jedno lice iz Sarajeva, inicijala A.A. (2001.) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnih djela teška tjelesna ozljeda, protupravno lišenje slobode, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stana koje koristi osumnjičena na području općine Novi Grad Sarajevo, kojom prilikom je pronađena NN materija koja svojim izgledom asocira na opojne droge „Heroin“, „Amfetamin“ i „Cannabis Sativa L“, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

 

Naime, osumnjičena osoba je u mjesecu maju 2020. godine u svom stanu na području općine Novi Grad Sarajevo, protuzakonito postupala na način da je ograničila slobodu kretanja licima D.K i A.LJ. a potom je fizički (šakama i nogama), te nožem nanosila tjelesne ozljede licu D.K., dok je lice A.LJ. prisilila da joj pomogne u njenoj namjeri.

 

Osumnjičena A.A. je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će biti u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI