zvaničnom selekcijom odabrano 30 filmova

VIVA Film Festival online od 16. do 20 septembra

Kultura 14.09.20, 14:23h

VIVA Film Festival online od 16. do 20 septembra
Stručni žiri će odabrati po tri najbolja filma iz svake kategorije i ''Grand prix'' Festivala, a rezultati glasanja bit će poznati u subotu, 19. septembra

 

Šesti VIVA Film Festival ekološkog, religijskog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma tokom kojeg će ljubitelji filma u četiri dana projekcija na www.vivaba.com imati mogućnost pogledati vrhunska ostvarenja iz 23 zemlje svijeta, bit će održan od 16. do 20. septembra.

 

U skladu s epidemiološkim preporukama zbog globalne pandemije koronavirusa, 6. VIVA Film Festival bit će održan online, po uzoru na druge svjetske filmske festivale.

 

U zvaničnu selekciju Festivala odabrano je 30 filmova iz tri oblasti: religija, ekologija i turizam, iz 23 zemlje svijeta.


U srijedu 16. septembra bit će emitirani turistički filmovi, dan kasnije filmovi iz kategorije ekologija, a petak, 18. septembra rezerviran je za filmove sa religijskom tematikom.

 

Kategorija bh. omladinski film na rasporedu je četvrtog dana Festivala, u subotu 19. septembra.

 

Festival je ove godine revijalnog karaktera i premijerno će biti prikazano sedam filmova mladih bosanskohercegovačkih autora.

 

Stručni žiri će odabrati po tri najbolja filma iz svake kategorije i ''Grand prix'' Festivala, a rezultati glasanja bit će poznati u subotu, 19. septembra. Imena nagrađenih autora i filmova bit će objavljena na www.vivaba.com i facebook stranici Vivafilmfest. 

 

Online projekcije filmova održavat će se svakodnevno u tri termina, kako bi bile dostupne autorima iz različitih vremenskih zona, i to počev od 12.00, 20.00 i 01.00 iza ponoći, a moguće je i naknadno gledanje filmova na www.vivaba.com.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI