Video/ Netipična književna večer

Sevdah za Bekima: Riječima, muzikom i gozbom slavili prerano preminulog autora

Kultura 13.09.20, 13:28h

Sevdah za Bekima: Riječima, muzikom i gozbom slavili prerano preminulog autora
Bilo je to sasvim netipična književna večer, u kojoj se govorilo o Bekimovom životu i radu, njegovim djelima i mislima, ali ponajviše o tome tko je bio Bekim Sejranović i kakve su bile njegove riječke godine

 

Smrt Bekima Serjanovića jedan je od tužnijih trenutaka u godini obilježenoj katastrofama. No, potvrdu da je Bekimovo tijelo napustilo ovaj svijet, ali njegov duh i ideje nastavljaju živjeti strastveno, dalo je sinoćnje druženje pod nazivom „Sevdah za Bekima“ održano u baru Morski prasac na Kantridi, piše Poduckun.net.

 

Bilo je to sasvim netipična književna večer, u kojoj se govorilo o Bekimovom životu i radu, njegovim djelima i mislima, ali ponajviše o tome ko je bio Bekim Sejranović i kakve su bile njegove riječke godine. Za to su bili zaduženi Sejranovićevi riječki prijatelji, kojima su se pridružili literarni autoriteti Marko Tomaš i Darko Glamuzina koji su birane riječi koristili za opis njegova opusa.

 

A za pravu bosansku atmosferu organizatori su se pobrinuli upregnuvši sve osjete posjetitelja. Za glazbeno putovanje u srce Bosne postarao se riječki ansambl Šadrvan svojim repertoarom posvećenim sevdahu, ali i kuhar Igor Anjoli koji je pripremio slasni „Bosanski lonac“ za ljubitelje gastroiznenađenja, u čemu se pridružio i novinar Edi Prodan.

 

Ovaj „Vrisak na Prascu“ svojevrsni je uvod u službeni program 13. riječkog festivala knjiga i autora Vrisak koji sutra počinje i bit će u znaku upravo Bekima Sejranovića, prerano preminulog autora kojeg smo s ponosom nazivali – riječkim piscem.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI