IZ KABINETA NAČELNIKA SEADA DŽAFIĆA TVRDE

Nije tačno da je Suad Bešlić protjeran iz Kalesije! Obavio hadž, a priča neistine... Mi odgovaramo istinom!

Front 11.09.20, 20:59h

Nije tačno da je Suad Bešlić protjeran iz Kalesije! Obavio hadž, a priča neistine... Mi odgovaramo istinom!
Iznenadilo nas je to što se čovjek koji je obavio petu islamsku dužnost hadž koristi neistinama te iste prezentira javnosti, čime pokazuje da ustvari vjeru ne doživljava u duši, nego istu koristi kako bi se pred drugima pokazao kao dobar čovjek - navodi se, između ostalog, u reagiranju koje je upućeno iz kabineta načelnika Kalesije Seada Džafića

 


Povodom intervjua koji je DEPO Portal objavio sa Suadom Bešlićem, kandidatom za načelnika Kalesija ispred stranke "Narod i Pravda" na novembarskim izborima u Bosni i Hercegovini, te njegovih kritičkih stavova na račun uprave i prvog čovjeka ovog grada, na adresu naše redakcije stiglo je reagiranje iz kabineta aktuelnog načelnika Kalesije Seada Džafića.


Reagiranje u cjelosti prenosimo u nastavku:  


Nakon što su mediji u Bosni i Hercegovini objavili intervju sa kandidatom za načelnika Kalesije Suadom Bešlićem (Narod i pravda) u kojem je iznio mnogo neistina kada je u pitanju rad načelnika Kalesije Seada Džafića, dužnost nam je radi građana naše općine da demantujemo neistine i da javnosti predočimo stvarnu istinu.


Iznenadilo nas je to što čovjek koji je obavio petu islamsku dužnost hadž koristi se neistinama te iste prezentira javnosti, čime pokazuje da ustvari vjeru ne doživljava u duši, nego istu koristi kako bi se pred drugima pokazao kao dobar čovjek.


U svom intervju Suad Bešlić navodi da je „protjeran“ iz Kalesije od strane sadašnjeg načelnika Seada Džafića, što je prva neistina koju je iznio.


Naime, Suad Bešlić je pokušao sa prethodnim načelnicima da u Kalesiji kupi zemljište ili da iznajmi halu u kojoj bi proizvodio inovativne okvire za vatrogasna vozila, a kada mu to nije ispunjeno od tadašnjih vlasti (Stranka demokratske akcije), otišao je u Živinice gdje 19. septembra 2016. godine osniva firmu „SUĆO“ DOO, čiji je suvlasnik zajedno sa Josefom Lentnerom iz Njemačke. Dakle, u Živinice odlazi prije Lokalnih izbora i prije pobjede Seada Džafića kao načelnika općine Kalesija, što govori da isti nije mogao biti „protjeran“ kako to navodi.


Nakon pobjede na izborima, načelnik Sead Džafić je obavio razgovor sa Bešlićem o mogućnostima da proizvodnju preseli u našu općinu te mu je ponuđeno da u industrijskoj zoni, koja je određena usvajanjem Prostornog plana 2017. godine, izabere zemljište za svoje potrebe koje bi putem licitacije kupio po važećim zakonskim propisima. Zemljište nikada nije zatražio niti je predložio lokaciju. 


Načelnik, Sead Džafić je u saradnji sa Bešlićem u centru Kalesije upriličio i predstavio savremeno vatrogasno vozilo “HLF 20” koje je sklopljeno na šasiji Volovo, a čiji konstruktor je upravo Bešlić. Iz ovoga se vidi da je saradnja postojala.

 

nacelnik-komandir-beslic


U tadašnjim izjavama za medije, Bešlić je hvalio saradnju sa načelnikom Kalesije Seadom Džafićem rekavši da mu je pružio ruku saradnje i pomoći.


Bešlić spominje da je pravi čovjek za dovođenje investicija, a prikriva činjenicu da je za manje od tri godine rada sa sopstvenom firmom uspio da napravi gubitak od 276.000 KM te da su mu zbog kršenja zakonskih propisa u oblasti poslovanja blokirana četiri bankovna računa od strane Centralne banke BiH. Ako bude investitorima pomagao kao sebi, crno im se piše.


S obzirom da su mu računi blokirani i nije u mogućnosti vršiti poslovanje, Suad Bešlić osniva 18. februara 2019. godine novu kompaniju pod nazivom „SU-AD“ DOO Živinice, a vlasnik je samo on.


Zaista je teško pobrojati sve neistine koje je iznio Bešlić, ali moramo zbog javnosti kazati i to da je investitor iz Luksemburga, kojeg pominje u intervju, imao problem sa poslovanjem još 2015. godine kada je imao gubitke oko 290.000 KM. Pomenuti investitor nije imao 40 radnika, kako navodi Bešlić, već 14, po službenim podacima koji su prijavljeni nadležnim organima.


Općinski načelnik Sead Džafić poziva „istaknutog“ privrednika sa blokiranim računima da dođe u Kalesiju, investira i pokaže da voli svoju lokalnu zajednicu, kao što je voli načelnik čija firma zapošljava preko 250 radnika te nema blokiranih računa i svoje obaveze prema lokalnoj zajednici i državi izmiruje redovno - tvrdi se u odgovoru upućenom iz kabineta načelnika Seada Džafića,

 


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI