BIOGRAFIJA PRED OČIMA JAVNOSTI

Od pripravnika do rukovodioca: Ko je Zekerijah Alagić - Ika, kandidat DF-a za gradonačelnika Bihaća?

Front 11.09.20, 13:52h

Od pripravnika do rukovodioca: Ko je Zekerijah Alagić - Ika, kandidat DF-a za gradonačelnika Bihaća?
Demokartska fronta predstavila je svog kandidata za načelnika Bihaća na predstojećim lokalnim izborima te medijima dostavila njegovu profesionalnu biografiju

 

 


Zekerijah Alagić rođen je 1961. godine u Bihaću.


Po završetku studija u Sarajevu i sticanju zvanja doktora veterinarske medicine, vraća se u rodni Bihać te u JP „Veterinarska stanica” Bihać dobiva prvo zaposlenje. Od tada pa do danas, uposlenik je ovog preduzeća, gdje prolazi profesionalni razvoj od pripravničkog staža do rukovodica.


Početkom agresije na BiH, 1992. godine, stavlja se na raspolaganje Armiji R BiH u kojoj je provodu sve ratne godine, prvo kao kao pripadnik teritorijalne odbrane, a kasnije kao član interventnog voda „Azra” i načelnik veterinarske službe 501. slavne brigade 5. korpusa ARBiH.


Aktivan je član Veterinarske komore FBiH u kojoj je predsjednik administrativno-stručnog odbora. U dva mandata je obavljao funkciju predsjednika Udruženja veterinara USK.


Kao doktor veterinarske medicine u kontinuitetu je radio, kako na vlastitom, tako i na stručnom usavršavanju uposlenika preduzeća na čijem je  čelu. Rezultiralo je to i izvrsnom saradnjom sa sarajevskim, zagrebačkim i bečkim veterinarskim fakultetima.


Učesnik je brojnih stručnih seminara i konferencija, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.   


Otvoren pristup radu i saradnja sa drugim institucijama, a posebno sa Zavodom za zapošljavanje, omogućila je da u ovim teškim vremenima ponudi  pripravnički staž brojnim doktorima veterinarske medicine, sanitarnim inžinjerima te tehničkom osoblju. Sa ovom dobrom praksom planira nastaviti i u budućnosti.


Ljubav prema sportu, prisutna od najranijeg djetinjstva, opredijelila ga je i da kroz cijeli svoj radni vijek bude aktivan u svim segmentima sportskog života Bihaća.


ZAŠTO SE KANDIDUJEM ZA GRADONAČELNIKA BIHAĆA?


- Dugogodišnje iskustvo i ostvareni poslovni rezultati JP „Veterinarska stanica“ Bihać, čiji sam direktor, kao i aktivan društveni angažman u mnogim poljima, opredijelili su me da se kandidiram za poziciju gradonačelnika Bihaća. Vjerujem da zajedno sa svojim sugrađanima mogu napraviti brojne pozitivne promjene za dobrobit svih stanovnika grada, u kojem sam se rodio, u kojem su rođena moja djeca, za koji sam se borio i iz kojeg moja porodica i ja ne namjeravamo nikada otići.
Iako se osjećam privatno i profesionalno ostvarenom osobom, spoznao sam da se šire društvene promjene na bolje mogu ostvariti samo kroz aktivno uključivanje u politiku.
Siguran sam da će moji sugrađani prepoznati u meni poštenu, ozbiljnu, vrijednu i sposobnu osobu, koju žele vidjeti na čelu svog grada - poručuje Zekerijah Alagić- Ika, dr. vet, med.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI