nakon izetbegovićevog intervjua za n1

Zahiragić stao u odbranu svog predsjednika: Nezapamćeno! Amir Zukić se nije smio tako ponašati! Prekidao je, upadao i drsko...

Front 10.09.20, 14:09h

Zahiragić stao u odbranu svog predsjednika: Nezapamćeno! Amir Zukić se nije smio tako ponašati! Prekidao je, upadao i drsko...
Prema njegovom mišljenju, Zukić je intervju vodio na "neobjektivan" i "neprofesionalan" način

 

Jučerašnji intervju koji je s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem u Pressingu televizije N1 vodio novinar Amir Zukić, u javnosti su se pojavile negodujuće reakcije pojedinaca.

 

Jedan od njih je i član predsjedništva stranke SDA Haris Zahiragić koji je na svom Facebook profilu "osudio" novinarski pristup Amira Zukića jučerašnjim temama i gostu. 

 

Prema njegovom mišljenju, Zukić je intervju vodio na "neobjektivan" i "neprofesionalan" način. 

 

Ko nije pregledao taj intervju uživo, preporučujem da pregleda. To je primjer kako se jedan novinar, posebno onaj koji je ujedno i direktor filijale jedne od najgledanijih regionalnih TV stanica, koja se trudi stvoriti privid objetkivnosti, ne bi smio ponašati. Od bajatih pitanja, na koja su odveć dati svi odgovori – na neka i prije više godina, preko oživljavanja svih negativnih tema kojih se uspio sjetiti u pripremi za emisiju, pa sve do drskog ulaska u privatnost, stalnog nekulturnog prekidanja i upadanja, neadekvatnog tona i sugestivnih pitanja/odgovora. Nezapamćeno! Dobro, barem od prošlog intervjua sa istim akterima.

Imati takvog gosta na preko sat vremena u ovako kompleksnim političkim trenucima u Bosni i Hercegovini i cijelom regionu, a svesti tu emisiju na nivo populističkog opozicionog djelovanja, zaista je nevjerovatno - započeo je svoj status Zahiragić.

 

Kompletan status čitajte u nastavku.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI