Po hitnom postupku u Skupštini KS

Vlada KS: Utvrđen prijedlog izmjena zakona o policijskim službenicima

Front 10.09.20, 12:45h

Vlada KS: Utvrđen prijedlog izmjena zakona o policijskim službenicima
Uradili smo detaljnu analizu i elaboraciju predloženih zakona, koji su izuzetno važni za efektivniji i efikasniji rad policijskih službenika na terenu, posebno jer se oni tokom svog rada svakodnevno susreću sa sigurnosnim izazovima. To se posebno vidi sad tokom migrantske krize, pandemije koronavirusa, poručio je ministar Jusko

 

Vlada Kantona Sarajevo je danas utvrdila prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima i o unutrašnjim poslovima KS, a koji će se po hitnom postupku naći pred zastupnicima Skupštine KS.

 

Po riječima predlagača tih zakona, ministra unutrašnjih poslova KS Ismira Juska, nakon mjesec dana ti prijedlozi su se u istoj formi i bez i jednog amandmana ponovno našli pred članovima Vlade KS.

 

- Uradili smo detaljnu analizu i elaboraciju predloženih zakona, koji su izuzetno važni za efektivniji i efikasniji rad policijskih službenika na terenu, posebno jer se oni tokom svog rada svakodnevno susreću sa sigurnosnim izazovima. To se posebno vidi sad tokom migrantske krize, pandemije koronavirusa - poručio je ministar Jusko.

 

Najavio je i donošenje novih zakona u kojima će svi akteri koji to žele imati priliku da tokom javne rasprave iznesu svoje zahtjeve i prijedloge.

 

Ministar Jusko je istakao kako su svima u interesu kvalitetni zakoni koji će pomoći Upravi policije da svoj posao obavlja na najbolji način, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI